Spania

Presa internațională, la picioarele catalanilor după succesul clar din El Clasico: "Lovitura de grație"

După trei ani, FC Barcelona s-a impus pe Santiago Bernabeu, câștigând El Clasico cu 4-0. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Martie 2022, 08:35
Data actualizarii: Luni 21 Martie 2022, 08:55

Real Madrid a pierdut cu Barcelona, dar rămâne lider în La Liga, cu 66 de puncte, la 9 puncte distanță de Sevilla. După victoria din El Clasico, echipa lui Xavi urcă pe locul 3, având 54 de puncte. Barcelona a ajuns la 13 meciuri consecutive fără înfrângere în La Liga. 

Xavi Hernandez este al treilea antrenor din istoria Barcelonei care câștigă primul său El Clasico cu o diferență mai mare de patru goluri în toată istoria La Liga. Ibericul se află în spatele lui Ferdinand Daucik, care a câștigat în 1951 cu 7-2 și Helenio Herrera în 1959 cu 4-0. 

Catalanii au pus capăt seriei de cinci El Clasico consecutive fără victorie, chiar la primul meci, sub comanda lui Xavi, din campionat. Scorul a fost deschis de Aubameyang, în minutul 29, iar Araujo a dublat avantajul Barcei în minutul 38, stabilind rezultatul la pauză. 

Ferran Torres a reușit să marcheze în minutul 47, după ce tot el ratase o ocazie mare în minutul 46, iar în minutul 51, Aubameyang a mai marcat o dată, închizând astfel tabela de marcaj. 

După noaptea de vis a catalanilor și cea de coșmar a galacticilor, presa internațională a avut cuvinte de laudă pentru prestația echipei antrenată de Xavi, iar ziarele de casă ale madrilenilor nu i-au ierat pe favoriți. 

"O palmă care a lovit", "Noapte neagră", "Încântător să câștigați din nou", "Lovitura de grație", "Barcelona profanează Bernabeu ca în zilele bune", "Barcelona lovește Realul și câștigă primul El Clasico după o pauză lungă", "Barcelona revine", "Barcelona o demolează pe Real" sunt doar câteva dintre titlurile apărute în presa internațională.

Modifică setările cookies