fc barcelona El Clasico presa internationala Real Madrid Spania

Presa internațională, la picioarele catalanilor după succesul clar din El Clasico: "Lovitura de grație"

După trei ani, FC Barcelona s-a impus pe Santiago Bernabeu, câștigând El Clasico cu 4-0. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Martie 2022, 08:35
Data actualizarii: Luni 21 Martie 2022, 08:55

Real Madrid a pierdut cu Barcelona, dar rămâne lider în La Liga, cu 66 de puncte, la 9 puncte distanță de Sevilla. După victoria din El Clasico, echipa lui Xavi urcă pe locul 3, având 54 de puncte. Barcelona a ajuns la 13 meciuri consecutive fără înfrângere în La Liga. 

Xavi Hernandez este al treilea antrenor din istoria Barcelonei care câștigă primul său El Clasico cu o diferență mai mare de patru goluri în toată istoria La Liga. Ibericul se află în spatele lui Ferdinand Daucik, care a câștigat în 1951 cu 7-2 și Helenio Herrera în 1959 cu 4-0. 

Catalanii au pus capăt seriei de cinci El Clasico consecutive fără victorie, chiar la primul meci, sub comanda lui Xavi, din campionat. Scorul a fost deschis de Aubameyang, în minutul 29, iar Araujo a dublat avantajul Barcei în minutul 38, stabilind rezultatul la pauză. 

Ferran Torres a reușit să marcheze în minutul 47, după ce tot el ratase o ocazie mare în minutul 46, iar în minutul 51, Aubameyang a mai marcat o dată, închizând astfel tabela de marcaj. 

După noaptea de vis a catalanilor și cea de coșmar a galacticilor, presa internațională a avut cuvinte de laudă pentru prestația echipei antrenată de Xavi, iar ziarele de casă ale madrilenilor nu i-au ierat pe favoriți. 

"O palmă care a lovit", "Noapte neagră", "Încântător să câștigați din nou", "Lovitura de grație", "Barcelona profanează Bernabeu ca în zilele bune", "Barcelona lovește Realul și câștigă primul El Clasico după o pauză lungă", "Barcelona revine", "Barcelona o demolează pe Real" sunt doar câteva dintre titlurile apărute în presa internațională.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!