ernesto valverde Athletic Bilbao Barcelona Spania Ernesto Valverde

Ernesto Valverde se întoarce! Fostul antrenor al Barcelonei este ca și ”instalat” la noua sa echipă

Ernesto Valverde (58 de ani), fostul antrenor al Barcelonei, se va întoarce în fotbal la doi ani și jumătate după despărțirea de gruparea catalană.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Iunie 2022, 16:32
Data actualizarii: Duminica 26 Iunie 2022, 16:35

Antrenorul a fost înlăturat de fosta conducere a Barcelonei la începutul anului 2020, din cauza rezultatelor modeste. De atunci, tehnicianul care a câștigat două titluri, o Cupă a Spaniei și o Supercupă alături de Barcelona este liber de contract.

Ernesto Valverde revine în antrenorat! O va pregăti pe Athletic Bilbao

Valverde va avea o nouă echipă începâd cu sezonul următor. Jurnalistul Nicolo Schira anunță pe pagina sa de Twitter că tehnicianul o va prelua pe Athletic Bilbao, echipă pe care a mai antrenat-o în două ”mandate”.

  • Ernesto Valverde

Mai întâi a fost antrenorul bascilor între 2003 și 2005, timp în care a strâns 87 de meciuri, iar apoi s-a întors în 2013, pentru un ”mandat” de patru ani, până în 2017. Ca antrenor al lui Bilbao, Valverde a câștigat o Supercupă a Spaniei.

În La Liga, Valverde le-a mai pregătit pe Espanyol, Valencia și Villarreal. A mai antrenat și în afara Spaniei, mai exact în Grecia, la Olympiakos, alături de care a câștigat trei titluri și două Cupe.

Cel mai lung ”mandat” din cariera lui Valverde a fost pe banca celor de la Bilbao, de 213 meciuri (101 victorii, 46 de egaluri și 66 de înfrângeri).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!