GALERIE FOTO Lecția georgiană! Romanian Wolves, învinși la scor de Georgia Black Lion în Super Cup

Rugby georgia black lion Romanian Wolves rugby super cup Stadion Arcul de Triumf Rugby
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Octombrie 2022, 12:36
Data actualizarii: Luni 24 Octombrie 2022, 12:40

Meciul disputat pe Stadionul Arcul de Triumf din București s-a încheiat cu scorul 6-49 pentru oaspeți.

Partida a fost dominată la aproape toate capitolele de selecționata regională georgiană, care s-a impus fără drept de apel, 6-49. În etapa viitoare, ultima din această ediție, echipa Romanian Wolves se va deplasa în Israel, unde va înfrunta pe Tel Aviv Heat. În Super Cup 2022, echipa pregătită de englezul Andy Robinson a mai jucat cu RC Batumi (3-23, 15 octombrie, deplasare / 37-15, 17 septembrie, acasă), Georgia Black Lion (21-43, 25 septembrie, deplasare) și Tel Aviv Heat (20-25, 10 septembrie, acasă).

Romanian Wolves ocupă ultimul loc în Conferința Estică a acestei competiții, cu cinci puncte acumulate în cinci meciuri, deasupra sa în clasament aflându-se Black Lion (18 puncte / Georgia), Tel Aviv Heat (14 puncte / Israel) și RC Batumi (9 puncte / Georgia). În Conferința Vestică, se confruntă Portugal Lusitanos XV (19 puncte / Portugalia), Castilla y Leon Iberians (19 puncte / Spania), Brussels Devils (6 puncte / Belgia) și Netherlands Delta (5 puncte / Olanda). 

În echipa noastră au fost selecționați mai ales jucători tineri, care se află în atenția staff-ului naționalei de seniori, care va disputa teste în luna noiembrie, pe Stadionul Arcul de Triumf, contra reprezentativelor statelor Chile (5 noiembrie), Uruguay (12 noiembrie) și Samoa (19 noiembrie). Tot la București se vor disputa și meciurile amicale Tonga - Chile și Tonga - Uruguay, în cuplaj cu meciurile României, pe 12 și 19 noiembrie. 

Super Cup este o competiție anuală, inaugurată în 2021, care este organizată de Rugby Europe și care este dedicată selecționatelor din țări din afara cercului celor ce participă în turneul Six Nations. Este cea de-a treia competiție europeană dedicată cluburilor ca importanță, după Champions Cup (România a avut reprezentantă doar în ediția 1995-1996, denumită Heineken Cup / Farul Constanța) și Challenge Cup. Cele mai bune două echipe dintr-o conferință se confruntă cu primele două clasate din cealaltă grupă. Campioana ediției trecute este Black Lion. 

Foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!