Edi Iordănescu, decizie drastică la echipa națională: "Linie și excludere!"

edi iordanescu Alexandru Maxim Alexandru Mitrita Echipa Nationala FRF Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Septembrie 2022, 11:35
Data actualizarii: Duminica 25 Septembrie 2022, 11:37

Edi Iordănescu a susținut o conferință de presă înaintea meciului România - Bosnia (luni, 21:45), ultimul din grupa de Liga Națiunilor.

La conferința de presă, selecționerul României a fost întrebat din nou despre Alexandru Mitriță și Alexandru Maxim, doi jucători care nu au fost convocați la echipa națională și despre care Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a spus că ar fi avut niște cerințe exagerate pentru a veni la lot.

Edi Iordănescu: "Unde simt jumătăți de măsură, anumite rețineri, linie și excludere!"

Edi Iordănescu a refuzat să vorbească despre acuzațiile lui Mihai Stoica la adresa celor doi jucători, însă a lăsat de înțeles că Maxim și Mitriță ar fi avut anumite rețineri în a accepta convocările, iar asta înseamnă pentru el "linie și excludere".

"Nu îmi cereți să comentez ce se discută în spațiul public. Am spus de la conferința trecută că focusul trebuie să fie pe echipa actuală, după acțiune putem discuta în detaliu, trebuie să fim transparenți, doar cu adevărul putem face progres. Am spus că un criteriu fundamental din ce înseamnă viziunea mea, pe lângă valoare și forma de moment, dacă se poate și continuitate, e foarte important, că suferim aici, este dorința foarte mare și necondiționată a jucătorilor de a veni la națională. Acolo unde simt jumătăți de măsură, există anumite rețineri dintr-un anumit motiv sau altul, atunci din punctul meu de vedere va fi linie și excludere, doar așa putem consolida spirit și mentalitate. 

În ceea ce îi privește pe cei doi, e o poveste complexă, nu pot comenta ce se spune în spațiul public. Cu Maxim am avut mai mult contact decât cu Mitriță în ultima perioadă, l-am și vizitat, a arătat o atitudine extraordinare în acțiunea din iunie, e un jucător cu caracter deosebit. Mitriță e un talent care încă nu reușește să descopere ce poate să facă, sper să o găsească în viitor, cu asta am spus ce aveam de spus", a spus Edi Iordănescu.

Mihai Stoica: "Maxim și Mitriță nu au vrut să vină la națională"

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a vorbit despre discuțiile apărute în jurul convocării lui Florinel Coman și a făcut o dezvăluire neașteptată. Oficialul roș-albaștrilor susține că știe din surse sigure faptul că Alexandru Mitriță și Alexandru Maxim au refuzat convocarea, astfel că noul căpitan de la FCSB a fost ales în locul lor. 

"Eu nu m-aş referi atât la Florinel Coman, cât m-aş referi la Mitriţă şi Alex Maxim. Cu ei ar fi concurat pe post şi cu ei am înţeles că au fost probleme, asta spun ce ştiu din surse sigure. 

Ei nu prea ar mai fi vrut să vină, jucătorii au cam decis să nu prea vină. Sau când au venit au spus, nu ştiu, 'trimite-mi şi mie bilet la business, că altfel nu vin'. Oamenii de la FRF nu pot să recunoască aşa ceva. Eu ştiu şi sume, şi tot.

Fă un rezumat la ceea ce a jucat Maxim la echipa națională. Dacă vine unul și te ia peste picior cu evoluția pe care o are că îți dă călcâie și doi stânga și doi dreapta, normal că nu îl mai chemi. Mai bine chemi unul care să își dea viața. Nu e vorba numai despre Coman, spun în general", a declarat recent Mihai Stoica, la Orange Sport. 

Clasament grupa 3 din Liga B a Nations League

  • 1. Bosnia - 11p
  • 2. Muntenegru - 7p
  • 3. Finlanda - 5p
  • 4. România - 4p

Programul grupei

  • Luni, 26 septembrie, ora 21:45: România - Bosnia
  • Luni, 26 septembrie, ora 21:45: Muntenegru - Finlanda
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!