Razvan Marin Empoli Federatia Romana de Fotbal Nationala

Răzvan Marin a părăsit naționala după înțelegerea făcută de FRF cu Empoli, dar nu a mers în Italia! Precizările Federației 

Răzvan Marin a plecat de la echipa națională după primul amical, astfel că nu va juca meciul amical cu Moldova de duminică de la 20:30 care se vede ÎN DIRECT pe PRO Arena și VOYO.ro. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 19 Noiembrie 2022, 22:56
Data actualizarii: Sambata 19 Noiembrie 2022, 23:00

Răzvan Marin (25 ani) a fost căpitanul naționalei în meciul cu Slovenia de pe Cluj Arena, scor 1-2, însă a părăsit cantonamentul a doua zi, în urma unei înțelegeri pe care oficialii Federației Române de Fotbal au făcut-o cu conducerea lui Empoli. Mijlocașul putea fi folosit doar în primul meci de selecționer, urmând ca apoi să plece. 

Fotbalistul a postat ulterior fotografii din Maldive, acolo unde a mers împreună cu logodnica sa, ridicând mari semne de întrebare în contextul plecării de la națională. În acest sens, FRF a venit cu precizări pentru a lămuri situația lui Răzvan Marin. 

Înțelegerea făcută de FRF cu oficialii lui Empoli 

Conform înțelegerii făcute, oficialii lui Empoli le-au cerut federalilor să îl lase pe Răzvan Marin să plece de la națională pentru a se putea bucura de zilele libere pe care le-au primit și alți jucători din lotul grupării italiene. Astfel, mijlocașul a plecat în Maldive alături de iubită, asta înainte de a merge în Italia. 

„În urma unui dialog avut cu reprezentanții clubului Empoli, s-a stabilit ca Răzvan Marin să fie prezent la echipa națională doar pentru meciul cu Slovenia. Vă reamintim că nefiind perioadă FIFA cluburile nu au fost obligate să cedeze jucătorii pentru meciurile din luna noiembrie. În discuția avuta, oficialii clubului italian au comunicat dorința de a-i oferi lui Răzvan Marin câteva zile de vacanță, la fel cum s-a procedat și cu ceilalți fotbaliști legitimați la club. Acestea fiind zise, Răzvan Marin s-a prezentat în cantonamentul de la Mogoșoaia duminică, iar după meciul de la Cluj-Napoca, unde am întâlnit Slovenia, a ieșit din programul echipei naționale, conform înțelegerii avute cu italienii de la Empoli.

Situația lui Răzvan Marin nu este una singulară, și alți jucători români legitimați în străinătate au avut parte de zile libere, chiar dacă nu s-a permis prezența acestora la echipa națională. Nici în cazul acestora și nici în ceea ce îl privește pe Răzvan Marin, jucătorii nu au avut posibilitatea de a alege dacă onorează sau nu convocarea la echipa națională.

Facem un apel la dialog, suntem deschiși să comunicăm și am aprecia dacă jurnaliștii ar solicita un punct de vedere înainte de a publica materiale ce au ca efect dezinformarea publicului. Vă mulțumim!”, se arată în precizările de pe frf.ro

Modifică setările cookies