VIDEO EXCLUSIV Fotbalistul de 20 de milioane de euro care ar fi putut îmbrăca tricoul României. Cum a ajuns să joace pentru nemți

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Octombrie 2021, 12:27
Data actualizarii: Joi 07 Octombrie 2021, 13:10

Naționala României a ratat unul dintre cei mai valoroși tineri jucători din fotbalul european.

La doar 19 ani, Karim Adeyemi este cotat la 20 de milioane de euro de site-urile de specialitate și joaca la RB Salzburg, în Bundesliga.

Puștiul de 19 a debutat cu gol la prima reprezentativă a Germaniei, în această toamnă, în spectaculosul 6-0, împotriva Armeniei.

Karim Adeyemi (19 ani) are origini românești. Fotbalistul se trage din mamă româncă și ar fi putut fi eligibil pentru prima reprezentativă aș țării noastre, însă a ales naționala Germaniei din motive evidente.

Explicația lui Stoichiță

„Noi știm de foarte multă vreme de el, dar din păcate fiecare își alege drumul. Ținând cont că el trăiește într-o altă civilizație, într-o altă lume, altă cultură. Și el este un mix de culturi acolo și a ales calea pe care a dorit-o el. 

El a fost în atenția Federației Române de Fotbal și tot timpul au fost discuții despre el. Am discutat cu persoane din anturajul lui, care ne-au spus că nu înclină prea mult către România”, a spus Mihai Stoichiță, la PRO X, în cadrul emisiunii „Ora exactă în sport”.

Karim Adeyemi declara anul trecut că ar fi dispus să joace pentru una dintre națioanalele țărilor de origine ale părinților săi, însă nemții s-au mișcat rapede și l-au convcat la prima reprezentativă.

Nemții îl compară pe talentatul fotbalist cu Usain Bolt și spun despre acesta că aleargă 30 de metri în doar 3,6 secunde.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!