Am ajuns la mâna Islandei! Calculele calificării, după egalul neașteptat din Ghencea

Romania cupa mondiala 2022 Islanda macedonia de nord Nationala Mirel Rădoi
Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 11 Noiembrie 2021, 23:29
Data actualizarii: Joi 11 Noiembrie 2021, 23:38

Naționala României a terminat la egalitate în duelul cu Islanda, scor 0-0.

Într-un meci transmis în direct de PRO TV, elevii lui Mirel Rădoi nu au reușit să înscrie în poarta naționalei Islandei. În urma acestui rezultat, tricolorii pierd locul doi din grupă și ajung la mâna Islandei, pentru calificarea la baraj.

Victoria Macedoniei de Nord în fața Armeniei, 5-0, încurcă calculele. Asta pentru că aceștia au trecut peste România în clasament și depind doar de ei. În ultima etapă, România joacă în Liechtenstein, iar Macedonia de Nord așteaptă vizita Islandei.

La prima vedere, ambele echipe par favorite, iar această situație nu ne avantajează. România are nevoie de un pas greșit al macedonenilor, pentru a se califica. Realist vorbind, România va obține trei puncte în Liechtenstein, astfel că soarta calificării se va decide la Skopje.

Dacă Macedonia de Nord nu se impune în fața Islandei, iar România va câștiga în Liechtenstein, suntem la baraj.

România va avea probleme și mai departe. În eventualitatea unei calificări la baraj, România va fi în urna a doua. Conform calculelor inițiale, cu o victorie împotriva Islandei, România ar fi avut 13 puncte, deoarece rezultatele înregistrate cu ultima clasată se șterg. Și cu acest scor, România avea emoții privind prezența în urna capilor de serie.

Rezultatul de egalitate o blochează pe România, care va avea 11 puncte, în cazul în care va ajunge la baraj. Ceea ce înseamnă că putem da peste adversari precum Serbia, Elveția, Suedia sau Polonia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!