VIDEO EXCLUSIV Adrian Iencsi a răbufnit după ce a văzut ce se întâmplă la naționala României: "Nu credeam că o să trăiesc aceste vremuri"

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Septembrie 2022, 12:32
Data actualizarii: Duminica 25 Septembrie 2022, 12:32
Fostul internațional Adrian Iencsi (47 de ani) a comentat la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena, situația actuală de la naționala României.

În ultimii ani, tot mai mulți jucători au anunțat public că se retrag de la naționala României, însă și-au continuat carierele la echipele de club, precum Ciprian Tătărușanu, Ștefan Radu, Alin Toșca sau Cristi Săpunaru. 

Adrian Iencsi a răbufnit după ce a văzut ce se întâmplă la naționala României

De asemenea, în perioada recentă s-a discutat și despre Alexandru Mitriță și Alexandru Maxim, doi jucători care nu au fost convocați pentru acțiunea din această lună și despre care s-a scris că ar fi refuzat echipa națională. La conferință de presă de astăzi, selecționerul Edi Iordănescu nu a confirmat, însă nici nu a infirmat informațiile apărute în presă.

Adrian Iencsi consideră "de nedescris" deciziile fotbaliștilor de a se retrage prematur de la echipa națională a României, însă fostul fundaș al României nu crede că Maxim sau Mitriță au luat încă o hotărâre în acest sens.

"S-a mai discutat și în istoria recentă a echipei naționale, chiar și de Mitriță și Maxim, că e posibil să renunțe la echipa națională. E posibil să fi fost ceva discuții, dar n-am văzut nicio reacție oficială a celor doi, deci nu cred că ar fi renunțat la echipa națională.  

Ca să renunți la echipa națională mi se pare ceva de nedescris. Nu credeam că o să trăiesc aceste vremuri ca să aud un jucător al naționalei că nu vrea să mai vină. Am mai discutat de cazul Toșca, dacă nu mă înșel și alți jucători care au renunțat cu ușurință la echipa națională. Vorbim de Mitriță și Maxim, doi jucători care nu se află la finalul carierei", a spus Adrian Iencsi, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

Edi Iordănescu: "Unde simt jumătăți de măsură, anumite rețineri, linie și excludere!"

Edi Iordănescu a lăsat de înțeles că Maxim și Mitriță ar fi avut anumite rețineri în a accepta convocările, iar asta înseamnă pentru el "linie și excludere".

"Nu îmi cereți să comentez ce se discută în spațiul public. Am spus de la conferința trecută că focusul trebuie să fie pe echipa actuală, după acțiune putem discuta în detaliu, trebuie să fim transparenți, doar cu adevărul putem face progres. Am spus că un criteriu fundamental din ce înseamnă viziunea mea, pe lângă valoare și forma de moment, dacă se poate și continuitate, e foarte important, că suferim aici, este dorința foarte mare și necondiționată a jucătorilor de a veni la națională. Acolo unde simt jumătăți de măsură, există anumite rețineri dintr-un anumit motiv sau altul, atunci din punctul meu de vedere va fi linie și excludere, doar așa putem consolida spirit și mentalitate. 

În ceea ce îi privește pe cei doi, e o poveste complexă, nu pot comenta ce se spune în spațiul public. Cu Maxim am avut mai mult contact decât cu Mitriță în ultima perioadă, l-am și vizitat, a arătat o atitudine extraordinare în acțiunea din iunie, e un jucător cu caracter deosebit. Mitriță e un talent care încă nu reușește să descopere ce poate să facă, sper să o găsească în viitor, cu asta am spus ce aveam de spus", a spus Edi Iordănescu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!