UEFA, gata să mute finala Champions League din cauza conflictului dintre Rusia și Ucraina. Unde s-ar putea juca ultimul act

finala champions league Londra rusia ucraina Sankt Petersburg Wembley Liga Campionilor
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Februarie 2022, 08:57
Data actualizarii: Marti 22 Februarie 2022, 08:57

Conflictul dintre Rusia și Ucraina poate forța UEFA să mute finala Champions League din acest sezon, care ar trebui să aibă loc la Sankt Petersburg.

Din cauza tensiunilor dintre cele două țări și a unei posibile invazii a Rusiei în Ucrainei, UEFA ia în calcul să mute ultimul act din Champions League pe o altă arenă, anunță Daily Mail, care citează Daily Star.

Finala Champions League 2022 ar putea fi mutată pe alt stadion

Ultimul act al celei mai importante competiții europene intercluburi ar trebui să se dispute pe 28 mai, la Sankt Petersburg, pe Gazprom Arena, însă finala ar putea fi mutată la Londra, pe Stadionul Wembley, anunță sursa citată.

"UEFA monitorizează situația cu atenție în vederea elaborării unui plan de urgență, dacă va fi necesar. Găzduirea finalei Ligii Campionilor ar putea aduce noului oraș ales peste 60 de milioane de lire sterline", scriu britanicii.

De asemenea, finala Champions League din sezonul trecut, Manchester City - Chelsea 0-1, și-a schimbat locul de disputare. Din cauza restricțiilor de călătorie din Turcia, ultimul act a fost mutat de la Istanbul la Porto, pe "Dragao".

În vara anului trecut, UEFA anunța că a stabilit locul disputării următoarelor patru finale Champions League, după cum urmează:

  • 2022: Sankt Petersburg, Rusia
  • 2023: Istanbul, Turcia
  • 2024: Londra, Anglia
  • 2025: Munchen, Germania

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!