Dinamo Superliga

Un președinte din Liga 1 cere schimbarea condițiilor de licențiere: ”Datoriile devin din ce în ce mai periculoase”

An de an, echipele din Liga 1 se confruntă cu probleme financiare din ce în ce mai grave.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 30 Decembrie 2021, 14:27
Data actualizarii: Joi 30 Decembrie 2021, 14:51

Rapid, Petroul, ”U” Cluj sau UTA Arad sunt echipe care au dispărut, pentru o perioadă, din prim-planul fotbalului românesc, din cauza unor probleme financiare, dar care au revenit în primele două divizii ale fotbalului românesc.

Totuși, un alt club celebru trece printr-o situație de criză. Dinamo se află la a doua insolvență din ultimii 10 ani, iar situația financiară este mai mult decât delicată. Pentru evitarea acestor situații, Marcel Ghergu, președintele Chindiei Târgoviște, spune că ar trebui schimbate condițiile de licențiere.

Părerea mea este că nu trebuie să se mai facă niciun fel de concesii privind procesul de licențiere. Sunt probleme mari financiare la toate cluburile. Atunci, cred că trebuie să se limiteze aceste derapaje. O să ajungem să jucăm nu cu 18, ci cu 5 echipe. Vedeți că sunt tot felul de probleme financiare la diferite echipe. Auzim de insolvențe foarte mult. Înainte auzeai de o echipă, două. Acum, au încep să se înmulțească. S-au făcut concesii și s-a făcut mai mult rău, decât bine.

Eu cred că trebuie să avem în vedere situația financiară. La procesul de licențiere se iau tot felul de decizii și se fac concesii. Se permit lucruri care, în timp, când rostogolești datoriile nu ai cum să le oprești. Dacă nu intervi ferm, nu le oprești niciodată. Se înmulțesc și devin din ce în ce mai periculoase pentru fotbal”

(Există discuții pentru 18 echipe în Liga 1?) Nu, nu am auzit. Doar am citit. Eu nu cred că nu s-a discutat. Nici data trecută nu s-a discutat. S-a discutat în ultima săptămâna, când a fost vorba de jocuri nedisputate din cauza coronavirului. Mi-e greu să cred că se va ajunge acolo, la 18 echipe. Cred că se va interveni tot pe partea de licențiere. Cred că aici se va face diferența. Trebuie să se ajungă și la asemenea decizii, dure, dar nu poți să oprești prăbușirea.

Din ce vedem și citim, Clinceni, Mediaș - auzim și de alte echipe mai mari, de alt nivel - cu ce s-a întâmplat și cu Astra, Hermannstadt, Călărași, Brașov - care au dispărut efectiv. Au fost tolerate anumite probleme financiare, și de către comisia de licențiere, și uitați unde s-a ajuns. Au trebuit să se reînființeze”, a declarat Marcel Ghergu, pentru Digi Sport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!