Reghecampf se pregateste sa ia decizia carierei: pleaca sau nu de la Steaua? Lista FINALA a oamenilor care ii trimit CV-ul lui Becali in inchisoare

Laurentiu Reghecampf Steaua Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Februarie 2014, 14:00
Data actualizarii: Miercuri 19 Februarie 2014, 13:59

►Drumul spre Torino incepe joi, ora 20:00, Dnepr - Tottenham in direct Sport.ro si Voyo.ro!

2012. Steaua numara gresit. E disperata dupa titlul 24, dar nimeni nu poate sa i-l aduca. Gigi Becali incalca promisiune dupa promisiune cand anunta fara suport real deadline-uri noi pentru locul intai. Scoate bani pentru transferuri, sta non-stop in direct la TV si accepta idei dintre cele mai ciudate. Pentru banca, lot si investitii. E deja obisnuit sa-si rateze discursurile.
 
Pe 21 mai, fanii cred ca vad inca un episod de soap opera in Ghencea. Laurentiu Reghecampf si-a incheiat lunile de vis la Chiajna pentru a fi trecut in statistica trista de la Steaua. In afara increderii proprii si a sustinerii sotiei-agent Ana Maria, lui Reghecampf nu-i da nimic sansa unui termen lung in planul de cariera. Totul se consuma cel mult in luni de zile la Steaua, Becali se reinventeaza cu fiecare experiment pe care il face pe banca de jucarie din fata lojei.

Il avertizeaza pe Reghecampf cu o gluma ca trebuie sa fie in alerta, apoi anunta la TV, de fiecare data cu alt discurs, to do list-ul noului antrenor: "M-am hotarat sa-l pun de la faza cu papanasii. Apoi, asta-iarna. L-am pus aseara. In sase luni vreau campionatul, nu intr-un an. In iarna vreau 15 puncte diferenta. Daca nu, altul! Bine, glumesc, da?".

 
Reghecampf a dar restart conditiei de antrenor la Steaua. Rezultatele i-au sustinut credibilitatea atat in fata discursului in pumni al lui Becali, cat si a neincrederii vestiarului sau a peluzei.



Thomas Neubert, preparatorul german care si-a impus moda in Liga I, filosofia electrica despre fotbal si calitatea lotului l-au sustinut puternic pe Reghecampf.
Dupa 21 de luni, e singurul om de batut al momentului. De batut in topul rezistentei cu Becali patron, in 'hegemonia' inceputa cu aproape 10 ani intarziere de Steaua, in confruntarea cu limitele pe care a dat impresia ca le lasa la vedere in ultimele 6 luni.


Steaua 2012-2013 vs Steaua 2013-2014
 
Fara Chiriches, Steaua a fost obligata sa fie alta echipa in sezonul curent. Fundasul central a lasat vid de superioritate pe faza defensiva, fortand practic supra-utilizarea fostului capitan Bourceanu. Nu ca timp de joc, ci ca deschidere pentru momentele de posesie. Mijlocasul central a devenit creier si picior in acelasi timp, dupa ce colegii s-au multumit sa-i aprobe asumarea de responsabilitate. Reghecampf a incercat modest sa schimbe noua realitate si a lasat Steaua sa fie previzibila in special in fata adversarilor mult superiori din Liga.

Evaluata dintr-o alta perspectiva, campioana a pierdut din pasiunea revenirii cu Ajax de la inceputul lui 2013 si a incheiat resemnata orice discutie de Champions League. Reghe a supravietuit cu calm seriei de egaluri din campionat. Adunarile i-au aratat de fiecare data ca tot echipa lui va fi prima si la final, iar capitalul de incredere castigat anul trecut i-a premis sa nu iasa lovit din confruntarile cu foste glorii ale clubului, cu Federatia sau cu selectionerul Piturca.


Evolutia spre tiki-taka

Reghecampf a asteptat primul meci oficial din 2014 ca sa schimbe Steaua. Transferul lui Bourceanu la Trabzon si rezolvarea cazului Sanmartean l-au fortat sa ia o decizie pana acum pe placul fanilor. In Ghencea, se vorbeste iar de tiki-taka. De aceasta data, la propriu. Cu Chiajna, Steaua a fost capabila timp de 90 de minute sa arate ca stie alt fotbal decat in 2013. Sanmartean a fost 'Zidane' in fata unui adversar care a acceptat din start ca e mult mai slab, in timp ce Chipciu l-a jucat pe 'Messi' intr-o copie a stilului Barcelona. Experimentul de succes il poate face pe Reghe sa continue cu show-off-ul in loc sa revina la ceea ce Steaua a invatat in fiecare zi in ultimul an si jumatate. 


Invictus (sau aproape.. :) )
 
In 52 de meciuri in Liga I cu Reghecampf pe banca, Steaua a pierdut numai 3: cu FC Vaslui, FC Brasov (ambele 1-3) si cu Viitorul (2-5), toate in sezonul trecut. Desi forma baietilor lui nu a mai fost aceeasi in 2013-2014, iar strategia a evoluat spre simplu, Steaua s-a delimitat de obisnuinta cu mediocritatea. Nu a pierdut nimic in 18 etape si incearca sa pastreze sezonul alb intr-o companie de 5 stele: Bayern, Sparta Praga, Celtic si Olympiakos.

Ce il poate face pe Reghe sa plece?

Inainte de intrarea in grupele Ligii, Reghecampf a fost tinut la Steaua de tentatia imnului cantat pentru el. Si de bonusurile importante pe care contractul i le-ar fi adus in cazul calificarii in primavara bogatilor. Ros-albastrii au incercat sa simuleze o bucurie de multe milioane alaturi de Chelsea, Schalke si Basel, insa entuziasmul a disparut dupa meciurile impotriva primelor doua. 7 goluri primite in 180 de minute au facut-o pe Steaua sa uite orice legatura cu eurofantasticul asteptat de suporteri. Campionii n-au fost suficient de buni nici macar pentru concurenta pe puncte cu Basel. Au terminat grupa pe 4.

Reghe s-a simtit lovit. Discursul de Primavara pe care l-a tinut dupa ce a vazut pe cine au trimis bilele UEFA la Bucuresti a devenit o amintire amuzanta in conditiile rezultatelor mult sub predictiile facute in Ghencea. Antrenorul a inchis toate telefoanele care il anuntau ca e interesant pentru alte echipe si s-a pastrat in misiunea US 24, apoi in spiritul noului concept 'Route 25'.

Chiar daca Steaua ia sau nu titlul, Reghecampf e o prezenta incitanta pe piata atat in Est, unde a fost chemat in mai multe randuri, cat si in Germania. Visul Bundesliga i se poate indeplini in sfarsit. Experienta Steaua l-a crescut alaturi de jucatorii lui. Dintr-un antrenor cu potential incert, Reghecampf a ajuns in buletinul de analize pentru Liga al lui Mourinho. Numele Snagov, Bistrita, Craiova sau Chiajna, considerate doar acumulari de scurta durata, apar din ce in ce mai greu in CV-ul sau. Provocarea vine acum dintr-o cu totul alta directie.


5 oameni pentru Steaua

Accepta Reghe sau nu sa regandeasca Steaua pentru Liga Campionilor 2014-2015? In cazul in care raspunsul merge pe 'Nu', Becali e pregatit sa aleaga din lista scurta de inlocuitori.

 
www.sport.ro iti prezinta 5 variante pentru Steaua dupa Reghecampf, alaturi de cele mai importante avantaje, respectiv dezavantaje pe le au!

Petre Grigoras - E liber de contract dupa despartirea de CFR, e cunoscut pentru relatiile excelente pe care le are cu jucatorii, dar vine dupa doua experiente ratate, la Cluj si Galati. Are parte de sustinerea managerului Stelei.

Vasile Miriuta - Are acelasi background ca Reghecampf, insa tocmai a semnat cu Cfr Cluj. Scenariul sau de cariera in Liga I e asemanator cu cel urmat de prietenul Reghe. A avut nevoie de numai 6 luni pentru a convinge ca e capabil sa lupte pentru mai mult.

 
Cristi Pustai - Isi cunoaste bine potentialul, a calificat Gaz Metan si Pandurii in Europa League si pare sa fie pregatit pentru mai mult. Chiar daca mai are contract la Tg. Jiu, o eventuala propunere din partea Stelei l-ar elibera fara prea mari dificultati.

Ionut Chirila - Nu e cel mai high-profile nume din lista, insa perioada Chiajna i-ar putea aduce un 'Like' din partea lui Becali. Prieten cu Reghe, Chirila se poate baza pe recomandarea actualului antrenor. E cunoscut pentru relatia foarte buna pe care o are cu jucatorii tineri si pentru modul in care lucreaza cu ei pentru a le pune in valoare calitatile.

 
Antrenor strain - Becali nu mai e fanul necunoscutului, insa insistenta managerului l-ar putea convinge. Steaua nu da salariile normale in Vest, dar e un nume suficient de tentant pentru a conta pe piata. Cei doi ani cu Reghe au apropiat clubul de credibilitate cel putin in momentul contactului preliminar cu o potentiala tinta.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!