VIDEO EXCLUSIV Reacție dură după discursul lui Dan Petrescu: "E o bătaie de joc ce se întâmplă la CFR! D-asta ajungem la colaps"

CFR Cluj a obținut doar în punct în meciul cu Farul, scor 0-0, însă Dan Petrescu s-a arătat mulțumit de evoluția jucătorilor săi.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 20 Martie 2022, 10:57
Data actualizarii: Duminica 20 Martie 2022, 11:09

La finalul partidei, Dan Petrescu a asemănat intensitatea din meciul cu Farul cu una dintr-o partidă de Europa League sau din preliminariile Champions League, însă Iulian Apostol crede că antrenorul lui CFR Cluj a încercat în acest mod să justifice salariile uriașe ale jucătorilor de la campioana României.

Iulian Apostol: "Niciun jucător nu merită la ora asta 30.000 de euro. La CFR Cluj este o bătaie de joc"

Fostul jucător de la Urziceni, Rapid sau FCSB, campion cu Unirea în 2009, este de părere că niciun jucător din Liga 1 nu ar trebui să încaseze mai mult de 8.000 de euro, având în vedere rezultatele dezamăgitoare din fotbalul românesc, atât la nivelul echipelor de club, cât și la națională.

"Putem spune că a fost un meci disputat, cu situații de poartă. Cred că a fost peste ceea ce oferă de obicei campionatul nostru. Farului îi place să aibă inițiativa, preferă să piardă, dar să joace. Meciul a avut un echilibru, dar să spunem că a fost un meci de Conference League sau cum a spus Dan Petrescu... 

Când ai salarii de 30.000 de euro pe lună, e normal să spui că a fost un meci de preliminarii. Trebuie justificate salariile exorbitante prin ceva. Dacă Dan Petrescu a spus și crede că echipa a jucat de nivel vestic... puțin probabil. Din punctul meu de vedere, niciunul de acolo nu-și merită acei bani. Niciun jucător nu merită la ora asta 30.000 de euro. 

Când te scot echipe din țări în care poate ți-e greu să te duci în vacanță, trebuie să justifici. Hagi nu vorbește că a fost un meci de Champions League pentru că acolo sunt niște salarii normale, sănătoase, care coincid cu ce se întâmplă în societatea românească. Ceea ce se regăsește la CFR Cluj este o bătaie de joc.

Nu ai cum să plătești, nu suntem Rusia, unde știm foarte bine cum se fac banii și cum se plătește. Suntem într-o țară europeană, unde trebuie să ne aliniem la standarde, dar să nu ne uităm nivelul. Nu ai cum într-un fotbal în care echipa națională nu reușeste calificări, echipele de club nu reușesc calificări. În momentul în care nu ajungi acolo, nu ai cum să justifici banii ăștia. Poate sunt echipe potente, patroni darnici, dar nu cred că salariile ar trebui să nu fie mai mari de 7.000 - 8.000 de euro. Dacă tu, CFR, plătești salarii de 30.000 de euro și să spunem că vrei să aduci un jucător în formare, care joacă la o echipă inferioară ție, acel jucător la ce se gândește? Dacă el are 3.000-4.000 de euro, la ce se gândește el? 'Abia aștept să ajung la CFR, că ei plătesc mult'. D-asta se ajunge în colaps, la insolvență. Astea sunt motivele principalele - că nu vrem să fim realiști cu ceea ce putem oferi la momentul ăsta. Fotbalul nostru e corigent de mulți ani", a spus Iulian Apostu, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro X.

Modifică setările cookies