Nici Ciolacu nu o poate duce pe FCSB în Ghencea! Anunțul făcut de Florin Talpan: ”Gigi Becali nu este de bună credință”

Florin Talpan FCSB Gigi Becali stadion ghencea Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Noiembrie 2022, 15:46
Data actualizarii: Joi 03 Noiembrie 2022, 15:47

Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, a oferit o primă reacție după ce Marcel Ciolacu, liderul PSD, i-a promis lui Gigi Becali că FCSB va juca pe stadionul din Ghencea.

Oficialul celor de la CSA Steaua spune că FCSB nu poate fi primită în Ghencea cât timp cele două cluburi se ”războiesc” prin tribunale. ”Gigi Becali nu este de bună credință”, a spus, printre altele, juristul CSA Steaua.

Florin Talpan: ”Nu este momentul ca FCSB să joace în Ghencea”

„Rămân surprins, nu mă bag în declarațiile politice, dar pe domnul Ciolacu l-aș ruga frumos să fie foarte atent când face asemenea declarații. El nu știe că noi am fost în litigiu cu FCSB-ul, la ora actuală suntem în litigiu cu FCSB. Se crează această confuzie, nu cred că este momentul ca FCSB să joace în Ghencea până când nu se rezolvă această problemă. 

Acea declarație nu trebuia să aibă loc. Practic, se încurajează în continuare nerespectarea hotărârii Instanțelor de judecată și nu este normal. Eu m-am judecat cu FCSB-ul vreo 3-4 ani ca să recuperez o chirie pe care FCSB-ul nu o plătise la stadion.

Are litigiu la ora actuală, domnul Gigi Becali nu este de bună credință. El nu vrea să înțeleagă că marca Steaua este a Clubului Sportiv al Armatei Steaua, că numele Steaua București a fost câștigat definitiv și irevocabil de către Clubul Sportiv al Armatei Steaua”, a spus Florin Talpan, pentru GSP.ro.

VIDEO - Florin Talpan, la emisiunea Ora Exactă în Sport

Gigi Becali are promisiuni din partea PSD că FCSB va juca în Ghencea!

Anunțul a fost făcut de patronul FCSB, în direct la emisiunea Ora Exactă în Sport. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va realiza, având în vedere că Becali a încercat, în mai multe rânduri, să-și mute echipa pe stadionul celor de la Steaua, doar că acest lucru nu a fost posibil.

„Vă dau o veste bună. Ieri am fost la slujbă, a fost acolo președintele PSD-ului, domnul Ciolacu. L-am salutat și a zis: domnul Becali, avem obligația să rezolva problema Stelei și vă promit, vă dau cuvântul meu, că vom rezolva problema Stelei și veți juca în Ghencea.

Am încredere, Ciolacu e un om serios, nu e agresiv. Eu cred că se va ține de cuvânt Ciolacu”, a spus Gigi Becali, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Procesul dintre Steaua și FCSB, amânat din nou!

Înalta Curte de Casație și Justiție a fixat, în cursul zilei de joi, un nou termen pentru procesul dintre Steaua și FCSB privind palmaresul: 2 martie 2023.

Asociația ”Salvați Steaua”, pro-FCSB, s-a prezentat cu mai multe comunicate publicate de MApN în care aceștia recunoșteau că echipa lui Gigi Becali este continuatoarea clubului Steaua.

De partea cealaltă, Florin Talpan a acuzat că FCSB nu respectă hotărârile judecătorești care au stabilit, până acum, că echipa lui Gigi Becali nu este continuatoarea clubului din Ghencea.

Ce a decis Curtea de Apel în iunie 2021

Anul trecut, Curtea de Apel din București a luat o decizie importantă în scandalul dintre FCSB și Steaua București. Practic, a reconfirmat faptul că CSA are drept de proprietate asupra palmaresului din perioada 1947-1998.

În plus, a reconfirmat decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție în 2014, potrivit căreia Clubul Sportiv al Armatei nu a înstrăinat niciodată palmaresul Secției de Fotbal către alte entități, iar AFC Steaua a preluat clubul în 1998 fără ca palmaresul să fie transferat. Practic, prin intermediul asociației mai sus menționate, echipa de fotbal și-a continuat activitatea și este doar titulara palmaresului până în anul 2003, când clubul a trecut la Gigi Becali.

S-a constatat, de asemenea, și faptul că FCSB nu a preluat, la momentul înființării (2003), nici măcar palmaresul deținut de AFC Steaua, ci doar dreptul de participare în primul eșalon.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!