Motivul pentru care FCU Craiova - UTA Arad se joacă fără VAR. Explicațiile FRF

FCU Craiova - UTA Arad FRF Superliga VAR Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 22 Ianuarie 2023, 16:43
Data actualizarii: Duminica 22 Ianuarie 2023, 16:43

Cele două echipe se duelează în etapa cu numărul 22. Partida este LIVE TEXT pe www.sport.ro!

Sistemul VAR a fost implementat în campionatul României începând cu sezonul 2022/23, însă au tot existat probleme cu arbitrajul video de-a lungul timpului.

Motivul pentru care FCU Craiova - UTA Arad se joacă fără VAR. Explicațiile FRF

Partida FCU Craiova și UTA Arad nu dispune de VAR, iar Federația Română de Fotbal a revenit cu un comunicat oficial în care a explicat motivele pentru care arbitrajul video este indisponibil.

„Având în vedere informațiile din mass-media referitoare la sistemul VAR la meciul FC U Craiova 1948 – UTA Arad, echipa de implementare VAR în România face următoarele precizări:

  • Partida din etapa a 22-a a Ligii 1 se dispută fără sistemul VAR din cauza unei probleme tehnice la instalația electrică.

  • Cele două mașini, carul de producție TV și mașina VAR, nu pot fi conectate la aceeași rețea electrică, așa cum este necesar pentru ca sistemul VAR să funcționeze.

  • În eventualitatea în care acest lucru s-ar fi făcut, ar fi existat riscuri mari de supraîncărcare electrică, ceea ce ar fi dus la defecțiunea echipamentului, dar și de electrocutare pentru responsabilii de partea tehnică.

  • Problema nu este una nouă și a fost semnalată și în trecut de echipa de implementare VAR administratorului de la stadionul “Ion Oblemenco”, dar situația nu s-a modificat.

 

Totodată, precizăm că cele două mașini, carul de producție TV și mașina VAR, sunt compatibile și au existat în trecut mai multe meciuri, pe alte stadioane, la care cele două vehicule au fost prezente și sistemul VAR a funcționat”, se arată în comunicatul emis de FRF.

FCU Craiova 1948 - UTA Arad, duminică, 22 ianuarie - ora 15.30

  • 57 % este media posesiei înregistrate de FCU Craiova 1948 în primele 21 de etape, a doua cea mai bună din campionat.
  • 58 de mingi recuperate / meci este media arădenilor din acest sezon, capitol la care sunt depăşiţi doar de CFR Cluj;
  • 20 de driblinguri / meci au reuşit craiovenii în ediţia curentă, cele mai multe dintre toate competitoarele.
  • 12 dintre cele 18 de goluri marcate de arădeni au fost reuşite în prima repriză.
  • 25 de jucători au utilizat oltenii în campionatul actual, dintre care 14 străini (UTA Arad - 12 străini).
  • Arădenii s-au bazat pe 28 de fotbalişti, dintre care șapte sunt autohtoni eligibili U 21 (FC U 1948 - doi jucători români eligibili U 21 utilizaţi).

Ultima confruntare directă dintre cele două echipe în principala competiţie internă a avut loc pe 26 august 2022, UTA Arad - FC U Craiova 1948 2-1, goluri înscrise de P. Otele, V. Postolachi, respectiv G. Iancu.

Nicolo Napoli este neînvins în duelurile cu arădenii, palmaresul tehnicianului italian în toate competiţiile cuprinzând trei victorii şi două remize.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!