LPF, sedinta de urgenta cu cluburile din Liga 1! Trei solutii propuse pentru reluarea campionatului 

LPF, sedinta de urgenta cu cluburile din Liga 1! Trei solutii propuse pentru reluarea campionatului 

Liga Profesionista de Fotbal organizeaza o sedinta cu cluburile din Liga 1 si AFAN. 

LPF a decis organizarea unei teleconferinte prin care vor fi analizate 3 variante pentru reluarea campionatului, intrerupt din cauza pandemiei de coronavirus. Conform ProSport, la intrunire nu a fost invitat niciun reprezentant al FRF. 

Cele trei solutii care vor fi discutate in teleconferinta: 

1. Reluarea campionatului pe 13 iunie si disputarea a cate doua meciuri pe saptamana. Astfel, campionatul s-ar incheia la finalul lui iulie, iar sezonul urmator ar urma sa inceapa in august. 

2. Liga 1 se reia mai tarziu de 13 iunie, iar play-off-ul si play-out-ul se vor disputa in sistem turneu (doua grupe a 3 echipe in play-off si doua grupe a 4 echipe in play-out). Astfel, ar trebui sa se joace ulterior semifinale si finale, plus meciuri pentru locurile 5-6 si 7-8. Insa, aceasta solutie depinde de redeschiderea hotelurilor, deoarece meciul s-ar disputa pe Arena Nationala, iar toate echipele ar trebui bagate in cantonament in acelasi oras. 

3. Ultima solutie si cea pe care vor sa o evite oficialii LPF, ar fi 'inghetarea' campionatului si pastrarea clasamentului actual. 

Decizia luata in teleconferinta trebuie ulterior aprobata de Adunarea Generala a FRF, care trebuie convocata inainte de reluarea camponatului. Se ia in considerare si nevoia de a prelungi contractele jucatorilor carora le expira intelegerea pe 30 iunie. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Explozii devastatoare în portul Beirut. Cel puțin 50 de morți și 3.000 de răniți în urma deflagrației
BRAT