VIDEO EXCLUSIV Jose Mourinho a fost în România și a dat verdictul după meciul Generației de Aur

Jose Mourinho Gica Hagi meciul de adio al Generatiei de Aur Miodrag Belodedici Superliga
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 27 Mai 2024, 12:03
Data actualizarii: Luni 27 Mai 2024, 12:08

Evenimentul transmis de Pro TV și VOYO a fost un real succes. 

Într-o seară plină de emoție și amintiri, echipa "Generației de Aur" a României a reușit să învingă echipa "World Stars" cu scorul de 3-2, într-un meci amical disputat pe Arena Națională, în fața a 54.967 de spectatori. 

Jose Mourinho: "Aceşti băieți meritau o astfel de sărbătoare"

Antrenorul Jose Mourinho, care a condus selecționata mondială în acest meci de retragere, a declarat la final că jucătorii "Generației de Aur" meritau o astfel de sărbătoare. Mourinho a apreciat atmosfera de pe stadion și respectul arătat de public față de foștii jucători.

"Nu a fost o sărbătoare a mea, ci a României şi a 'Generaţiei de Aur'. Totul a fost pentru aceşti băieţi care au făcut istorie pentru ţara lor. Iar 30 de ani mai târziu ţara nu i-a uitat, ţara le-a mulţumit. Am făcut şi fotografii cu stadionul, atmosfera a fost frumoasă. Aceşti băieţi, această generaţie a României merita o astfel de sărbătoare", a declarat "The Special One", conform Agerpres.

Mourinho a mai adăugat că un jucător precum Hagi sau Rivaldo ar valora foarte mult în fotbalul de azi. De asemenea, a menționat că, din "Generația de Aur", l-ar alege pe Belodedici, datorită clasei sale ca jucător.

"Nu cred că există un răspuns corect la întrebarea asta. Pentru că ei ce au făcut, au făcut atunci ca o echipă, nu pentru că un jucător a fost extraordinar. O să dau totuşi un răspuns la care poate nu vă aşteptaţi... O să spun Belodedici. Pentru că azi nu văd un jucător cu clasă, aşa cum a avut el când juca. Apoi sigur că Hagi a fost Regele, chiar şi azi am văzut ce poate să facă", a adăugat tehnicianul.

VIDEO Duș de șampanie! Cum a sărbătorit "Generația de Aur" victoria

După meci, fiecare fost internațional din echipa "Generației de Aur" a primit o sticlă de șampanie. Atmosfera de pe stadion a fost electrizantă, iar jucătorii au sărbătorit cu fanii, iar agitând sticlele de șampanie au transformat Arena Națională într-o baltă de bucurie și amintiri. Trofeele au fost predate "Generației de Aur", marcând un sfârșit glorios pentru o seară de neuitat.

Acest eveniment a fost un tribut emoționant adus unei generații care a adus multe bucurii fanilor fotbalului românesc și a rămas în istoria sportului românesc ca una dintre cele mai mari echipe naționale.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!