Ionuț Chirilă și-a ”taxat” portarul după o nouă înfrângere la scor: ”Va trebui să facă o pauză”

Ionut Chirila Academica Clinceni academica clinceni - uta arad Superliga Ionut Chirila
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Octombrie 2021, 21:17
Data actualizarii: Luni 25 Octombrie 2021, 21:21

Academica Clinceni a pierdut din nou în Liga 1, scor 0-3 cu UTA Arad, într-un meci disputat în ”Ștefan cel Mare”.

Ionuț Chirilă rămâne, momentan, fără victorie pe banca ilfovenilor. Antrenorul are un singur punct câștigat în patru meciuri. 

După meciul cu UTA, Chirilă l-a ”taxat” pe portarul său, Ștefan Dobre, și a anunțat că acesta nu va mai apăra pentru Clinceni.

Ionuț Chirilă, după Academica Clinceni - UTA Arad 0-3

”Eu, în general, îmi apăr jucătorii, am spus că eu cred în ei. Când întâlnești o echipă pragmatică ca UTA, care a obținut anul trecut 90% din puncte afară... Ceea ce s-a întâmplat cu portarul Dobre este hilar. Nu știu ce căuta ieșit din poartă la primul gol. Am continuat să construim jocul, apoi am luat acel gol la care oricine putea s-o scoată. Apoi, a venit al treilea gol...

Eu le dau credit jucătorilor tineri, dar este al patrulea meci, după golurile făcute cadou FCSB-ului, după golul făcut cadou cu Botoșani, după golul făcut cadou lui Nistor la Craiova... A venit un moment în care va trebui să facă o pauză, clar. I-am spus-o și lui, pentru că, atunci când jucătorii nu se simt în siguranță...

În repriza a doua, am dominat UTA din punct de vedere al posesiei, al circulației. Când vom rezolva problema celor doi atacanți și a portarului, atunci vom fi echipa pe care ne-o dorim. S-a făcut o greșeală managerială când s-a spus că se poate juca cu portar U21.

Avem probleme cu regula U21, mă bucur că a intrat bine Robert Ion astăzi, am vrut să joc cu el de la început.

Am avut și un ghinion imens cu ieșirea lui Achim, care nici nu s-a așezat bine la joc și i-a sărit umărul. Per ansamblu, dacă scoatem cele trei greșeli, eu sunt mulțumit. A fost un joc egal din punct de vedere al modului în care am presat.

Ei au fost mai pragmatici. Avem nevoie de trei plombe pentru a deveni o echipă, doi atacanți și un portar”, a spus Ionuț Chirilă.

Academica Clinceni rămâne ultima în Liga 1, cu trei puncte, la cinci puncte distanță de următoarea clasată, Dinamo.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!