NEWS ALERT Gigi Becali și palmaresul Stelei! Declarațiile patronului lui FCSB ”depășesc orice limită admisibilă a discursului public critic”

Gigi Becali Consiliul Superior al Magistraturii FCSB palmares Steaua Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Mai 2024, 14:08
Data actualizarii: Joi 30 Mai 2024, 14:12

Finanțatorul campioanei a făcut o serie de aprecieri la adresa judecătoarei din dosarul privind palmaresul echipei.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a reacţionat, joi, în legătură cu declaraţii făcute de finanţatorul FCSB, Gigi Becali, despre o judecătoare din dosarul privind palmaresul echipei. 

”Afirmaţiile formulate (...) depăşesc orice limită admisibilă a discursului public critic într-o societate democratică faţă de o soluţie pronunţată într-un dosar şi au potenţialul de a încălca independenţa magistratului”, subliniază Secţia pentru judecători a CSM, conform news.ro.

Reacția secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii

”Secţia pentru judecători subliniază că afirmaţiile formulate, referitoare la o posibilă legătură între soluţia pronunţată şi pretinsa etnie a doamnei judecător, la aspectul fizic al magistratului, la faptul că persoana publică respectivă s-a interesat şi a aflat că judecătoarea ar fi formulat remarci reprobabile la adresa unor avocate, precum şi că soluţia a fost pronunţată în alt cadru decât cel legal pentru toţi cetăţenii, respectiv ”în sufragerie”, depăşesc orice limită admisibilă a discursului public critic într-o societate democratică faţă de o soluţie pronunţată într-un dosar şi au potenţialul de a încălca independenţa magistratului”, a transmis, joi, într-un comunicat de presă, Secţia pentru judecători a CSM.

Totodată, Secţia pentru judecători aminteşte că hotărârile judecătoreşti sunt supuse controlului judiciar în condiţiile legii, critici putând fi aduse prin intermediul căilor de atac.

Limbajul folosit de Becali despre judecătoare: ”Era de etnie”

”De asemenea, legislaţia prevede cadrul în care pot fi sesizate eventuale conduite contrare standardului profesional impus judecătorilor şi face apel la conştientizarea efectului produs de limbajul public folosit la adresa corpului magistraţilor asupra imaginii şi încrederii cetăţenilor în justiţie”, a transmis sursa citată.

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a afirmat, referitor la o judecătoare din dosarul vizând palmaresul echipei, că dacă aceasta vedea ”brăţări, diamante” la o avocată, aceasta pierdea procesul. 

”Era de etnie, nu că denigrez etnia, dar vreau să zic că a dat o hotărâre…”, a declarat Becali.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!