FCSB risca depunctarea dupa declaratiile lui Becali! Comunicatul oficial al Federatiei: "Dezaprobam total un asemenea comportament!"

Gigi Becali Comisia de Disciplina fotbal feminin FRF Superliga EXCLUSIV | Comisia de Disciplina FRF se sesizeaza dupa declaratiile lui Becali! Ce sanctiuni risca FCSB
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Decembrie 2018, 16:50
Data actualizarii: Vineri 21 Decembrie 2018, 16:51

Gigi Becali a ajuns in presa din toata lumea cu declaratiile date joi la PRO X.

Update: Federatia Romana de Fotbal a emis un comunicat oficial prin care a condamnat declaratiile lui Gigi Becali.

"Prin aceasta se solicita efectuarea verificarilor necesare, prin raportare la dispozitiile art. 52 si art. 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF, cu privire la faptele considerate de natura de a afecta imaginea fotbalului si constituie chiar fapte discriminatorii.

Federatia Romana de Fotbal dezaproba total un asemenea comportament si astfel de declaratii (care nu sunt demne de a fi reproduse) despre un sport aflat in continua dezvoltare in tara noastra. Fotbalul feminin cunoaste o crestere impresionanta in ultimii ani, nu doar in Romania, ci si la nivel mondial. Iar obiectivul FRF este ca fotbalul feminin sa devina in cel mai scurt timp sportul feminin de echipa cel mai practicat in Romania.

In acelasi timp, FRF le reaminteste tuturor celor implicati in fenomenul fotbalistic din Romania ca in fotbal discriminarea de orice natura, intoleranta si rasismul nu sunt acceptate" scriu cei de Federatie pe site-ul oficial.


Comisia de Disciplina din cadrul FRF s-a sesizat dupa declaratiile date joi de Gigi Becali la PRO X, anunta surse din cadrul Federatiei.

Becali a spus ca se va retrage din fotbal daca UEFA va obliga FCSB sa isi faca sectie de fotbal feminin, pentru alinierea la fotbalul occidental.

Iata ce a spus Gigi Becali: "Daca vor sa ma puna sa am echipa feminina, ma retrag din fotbal. Cum adica sa faci lucruri impotriva lui Dumnezeu? Am si eu pacatele mele. Dar lucruri nefiresti nu fac. Nu! Asta e aliniere la idelile lui satan. Fetele sa joace handbal, baschet. Cum sa joace femeie fotbal? Nu e facuta pentru fotbal. Madularele ei nu sunt facute pentru fotbal. Femeia a fost facut de Dumnezeu din barbat, pentru barbat. Femeia e facuta sa fie atrasa barbatul de ea. Daca facem asta, batjocorim formele facute de Dumnezeu ca sa il atraga pe barbat. O schimonosim pe femeie! Boxul si fotbalul le schimonoesc pe femei".

Ce risca FCSB

Comisia de Disciplina a fost sesizata de secretarul general al Federatiei, iar cazul urmeaza sa fie analizat.

Pentru ca Gigi Becali reprezinta FCSB, chiar daca nu si in acte, clubul risca o amenda, dar sanctiunile pot ajunge si la depunctare.

Totusi, e greu de crezut ca declaratiile lui Becali pot duce la depunctarea FCSB.

O alta posibila masura este ca lui Becali sa ii fie interzis dreptul de a mai ocupa functii de conducere in fotbal.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!