Dan Șucu, promisiune pentru fanii Rapidului: ”De mâine ne ocupăm de asta”

dan sucu Rapid Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Iunie 2023, 21:39
Data actualizarii: Duminica 25 Iunie 2023, 21:40

Rapid a împlinit 100 de ani de existență pe 25 iunie 2023.

Ziua Rapidului a fost sărbătorită chiar în Giulești, unde au fost prezente mai multe personalități marcante din istoria echipei de lângă podul Grant.

Dan Șucu: ”Azi sărbătorim tot ce a fost până acum”

De la acest eveniment nu putea să lipsească Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, care a venit alături de soția sa, Diana. Din Giulești, omul de afaceri le-a făcut o promisiune fanilor.

Suntem aici în seara asta ca să onorăm trecutul, o sută de ani de existență a Rapidului. Azi sărbătorim tot ce a fost până acum, de mâine ne ocupăm de prezent și de viitor”, s-a limitat să spună Dan Șucu, la Digi Sport.

În noul sezon, Rapid are planuri mari. Giuleștenii își doresc să câștige un trofeu, iar pentru asta acționarii i-au adus întăriri lui Adrian Mutu.

Până acum, Rapid i-a transferat pe Omar El Sawy (Csikszereda, 400.000 de euro), Christopher Braun (CFR Cluj, 300.000 de euro), Iulian Cristea (FCSB, liber de contract), Răzvan Oaidă (FCSB, liber de contract), Borja Valle (FC Cartagena, liber de contract) și Cătălin Cîrjan (Arsenal, împrumut).

Istoria Rapidului

Istoria clubului Rapid Bucureşti începe în ziua de 25 iunie 1923, când, într-o sală a şcolii primare din cartier, lucrătorii de la Atelierele Griviţa (cunoscuţi, în acea vreme, sub denumirea de "ciocănari") au pus bazele "Asociaţiei Generale Sportive şi Culturale CFR" (AGSC-CFR), potrivit site-ului www.fcrapid.ro. Din primul comitet au făcut parte: maistrul Teofil Copaci (devenit preşedintele asociaţiei), strungarii Grigore Grigoriu (devenit primul căpitan al echipei), Dumitru Constantinescu, Geza Ginzer, Tudor Petre şi Franz Hladt, menţionează pagina de Facebook a FC Rapid 1923.

Echipa s-a constituit în luna septembrie, după fuzionarea celor de la "Ateliere" cu cei de la "Excelsior" (care reprezenta cartierul muncitoresc "Steaua" şi care-i avea în frunte pe Emil Dobrescu, V. Constantinescu, Gh. Mărculescu, D. Itu) şi a închiriat terenul CAB de la Şosea, pentru antrenamente şi jocuri. Primele echipamente au fost confecţionate din pânză vişinie în casa lui Grigore Grigoriu, iar ghetele cu crampoane recondiţionate din bocancii uzaţi de la Ateliere.

De-a lungul vremii, clubul Rapid Bucureşti s-a impus printre cele mai valoroase organizaţii sportive din ţară. Denumirile anterioare ale clubului au fost: "CFR" (1923-1936); "Rapid" (1936-1946); "CFR" (1946-1949); "Locomotiva" (1949-1958); "Rapid" (din 1958 şi în prezent).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!