Rapid 100 | Mircea Rednic: ”Cât am fost acolo, pentru mine a existat doar Rapid. Chiar dacă sunt dinamovist”

Mircea Rednic Rapid Rapid 100 Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Iunie 2023, 16:07
Data actualizarii: Duminica 25 Iunie 2023, 16:07

Mircea Rednic (61 de ani), în prezent antrenor la UTA Arad, a transmis un mesaj în ziua în care Rapid București a împlinit 100 de ani.

”Puriul” este antrenorul care a adus ultimul titlu de campioană pentru Rapid, în sezonul 2002-2003, și se poate lăuda cu o performanță unică în istoria clubului din Grant.

Este singurul care a câștigat titlul cu Rapid atât ca jucător, cât și ca antrenor. Rednic a făcut parte și din echipa care a reușit să câștige titlul în 1998-1999, primul după 32 de ani pentru rapidiști.

Rednic a fost încercat de emoții atunci când a vorbit despre Rapid, chiar dacă nu și-a ascuns simpatiile pentru Dinamo.

Mircea Rednic: ”Cât am fost acolo, pentru mine a existat doar Rapid! Chiar dacă sunt dinamovist”

„Am stat ceva ani acolo, vreau să le transmit giuleștenilor că atât timp cât am fost jucător, apoi antrenor, pentru mine nu a existat decât Rapid! Chiar dacă eu sunt dinamovist. 

La Rapid am fost un adevărat profesionist, iar trofeele pe care le-am luat, ca jucător, ca antrenor, demonstrează acest lucru”, a spus Mircea Rednic, potrivit GSP.ro.

Rapid a fost ultima experiență din cariera de jucător a lui Mircea Rednic, între 1997 și 2000. Tot în Giulești și-a început și cariera de antrenor, în sezonul 2000-2001.

În total a adunat trei ”mandate” ca antrenor în Giulești și a mai pregătit, de asemenea, echipe precum FCM Bacău, Al-Nasr, Universitatea Craiova, FC Vaslui, Dinamo București, Alania, Xazar Lankaran, Astra, Petrolul Ploiești, Standard Liege, CFR Cluj, Gent, Petrolul Ploiești, Mouscron, Al-Faisaly, Poli Iași și Viitorul.

Istoria Rapidului

Istoria clubului Rapid Bucureşti începe în ziua de 25 iunie 1923, când, într-o sală a şcolii primare din cartier, lucrătorii de la Atelierele Griviţa (cunoscuţi, în acea vreme, sub denumirea de "ciocănari") au pus bazele "Asociaţiei Generale Sportive şi Culturale CFR" (AGSC-CFR), potrivit site-ului www.fcrapid.ro. Din primul comitet au făcut parte: maistrul Teofil Copaci (devenit preşedintele asociaţiei), strungarii Grigore Grigoriu (devenit primul căpitan al echipei), Dumitru Constantinescu, Geza Ginzer, Tudor Petre şi Franz Hladt, menţionează pagina de Facebook a FC Rapid 1923.

Echipa s-a constituit în luna septembrie, după fuzionarea celor de la "Ateliere" cu cei de la "Excelsior" (care reprezenta cartierul muncitoresc "Steaua" şi care-i avea în frunte pe Emil Dobrescu, V. Constantinescu, Gh. Mărculescu, D. Itu) şi a închiriat terenul CAB de la Şosea, pentru antrenamente şi jocuri. Primele echipamente au fost confecţionate din pânză vişinie în casa lui Grigore Grigoriu, iar ghetele cu crampoane recondiţionate din bocancii uzaţi de la Ateliere.

De-a lungul vremii, clubul Rapid Bucureşti s-a impus printre cele mai valoroase organizaţii sportive din ţară. Denumirile anterioare ale clubului au fost: "CFR" (1923-1936); "Rapid" (1936-1946); "CFR" (1946-1949); "Locomotiva" (1949-1958); "Rapid" (din 1958 şi în prezent).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!