Ce cifre au avut noile achiziții ale lui Dinamo. "Câinii roșii" au adus jucători la foc automat

Dinamo Gabriel Torje matei transferuri Superliga Ce cifre au avut noile achiziții a lui Dinamo în ultimele sezoane? Câinii roșii au adus jucători la foc automat
Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Luni 06 Septembrie 2021, 13:05
Data actualizarii: Luni 06 Septembrie 2021, 14:17

Dinamo a anunțat cele șase transferuri făcute pe ultima sută de metri, după ridicarea restricției avute din cauza datorilor.

Câinii roșii luptă pentru un loc în play-off, după un început de sezon greoi, cu un lot tânăr, format în mare parte din juniori veniți de la echipa a doua. Din cei șase fotbaliști transferați, trei dintre aceștia au activat în trecut la echipa din șoseaua Ștefan cel Mare. Unul dintre cele mai sonore nume aduse de oficialii alb-roșilor este Gabriel Torje, care revine după 3 ani la Dinamo, după o lungă aventură în Europa.

  • Ce cifre au avut noile achiziții a lui Dinamo în ultimele sezoane? Câinii roșii au adus jucători la foc automat

Cifrele avute de noile transferuri ale lui Dinamo în ultimele sezoane

Gabriel Torje (31 de ani, român)

De când a plecat din România, Torje a jucat în cinci țări diferite: Italia, Spania, Turcia, Rusia, Grecia. Adus ca înlocuitor al lui Alexis Sanchez la Udinese, extrema dreaptă a României nu s-a adaptat în Italia și a fost rapid împrumutat la Granada și mai apoi Espanyol, Konyaspor și Osmanlispor, înainte de a-și definitiva transferul în Turcia, la Akhmat Grozny. De atunci, Torje și-a pierdut și locul la națională, ultima partida pe care a activat-o a fost într-un amical disputat în 2017, împotriva Olandei, pierdut cu 0-3 pe Arena Națională. În ultimele sezoane, dinamovistul s-a fofilat între campionatul Turciei și cel al Greciei. În sezonul 2020-21, Torje a jucat la AE Larisa până în iarna, unde în opt meciuri a dat trei pase de gol, una chiar împotriva celor de la Panathinaikos, iar din ianuarie, românul a fost legitimat la Bandirmaspor, acolo unde a marcat un gol împotriva lui Boluspor, înainte de a-și rezilia contractul cu formația turcă.

Cota de piață (portivit transfermarkt): 350.000 de euro

Plamen Iliev (29 de ani, bulgar)

Goalkepper-ul adus în România de către FC Botoșani în 2015 de la Levski Sofia, a lăsat o impresie bună pentru Liga 1. Bulgarul a plecat mai apoi de la Astra Giurgiu la Ludogorets pentru modica sumă de 150.000 de euro, acolo, Iliev a reușit să câștige trei campionate și o supercupă. A adunat 19 prezente în naționala Bulgariei și a primit premiul pentru cel mai bun portar al Bulgariei în sezonul 2018-19.

Cota de piață (portivit transfermarkt): 1.000.000 de euro

Catalin Carp (27 de ani, moldovean)

Moldoveanul născut la Chișinău a impresionat în campionatul Rusiei în ultimele trei sezoane, după ce a fost transferat de Ufa de la Viitorul în iarna lui 2017. Mijlocașul defensiv a adunat 88 de partide și a înscris de trei ori în Premier Liga. Înainte de a ajunge la Dinamo, a activat la Tambov, echipă care a retrogradat din prima ligă și s-a desfințat. Carp a strâns 36 de prezențe în naționala Moldovei, marcând de două ori, unul chiar împotriva României, într-un meci amical.

Cota de piață (portivit transfermarkt): 900.000 de euro

Cosmin Matei (29 de ani, român)

Noul decar al lui Dinamo s-a reîntors pe Ștefan cel Mare, după cinci ani, perioadă în care a activat în Grecia, Turcia și Croația. Matei a fost repatriat de Viitorul în sezonul 2019-20 de către Gică Hagi și a strâns 58 de partide în tricoul constanțenilor, marcând de cinci ori. În campania precedentă, Matei a fost om de bază la Viitorul, luând parte la 34 de partide din 42.

Cota de piață (portivit transfermarkt): 500.000 de euro

Răzvan Popa (24 de ani, român)

Popa are un CV impresionant, bifând în cariera sa echipe precum Inter sau Zaragoza, însă fundașul român nu s-a remarcat în afară și a fost readus de Universitatea Craiova în România în 2019. În sezonul trecut a activat la Poli Iași, acolo unde a strâns 21 de partide, acoperind în mare parte postul de fundaș central, însă șase din aceste meciuri au fost și pe pozițita de mijlocaș defensiv.

Cota de piață (portivit transfermarkt): 150.000 de euro

Constantin Nica (28 de ani, român)

Plecat ca o mare speranță în 2013 de la Dinamo la Atalanta pe suma de 1,6 milioane de euro, Nica nu a ajuns niciodată la potențialul prevăzut, ba chiar a ajuns din ce în ce mai rău. În cei 7 ani în care fundașul lateral a fost plecat a schimbat opt echipe. În ultimii trei ani, Nica a adunat doar două partide, deși a fost legitimat la trei echipe: Dunărea Călărași, FC Voluntari și Vojovodina (Serbia).

Cota de piață (portivit transfermarkt): 25.000 de euro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!