Bergodi, la FIFA in 48 de ore? Steaua a trimis o hartie oficiala ca Bergodi e demis!

Autor: Sport.ro
Miercuri 23 Septembrie 2009, 15:32

UPDATE: Avocatul lui Cristiano Bergodi, Bogdan Tohaneanu, a declarat miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca a trimis adrese oficiale Comisiei Tehnice a FRF si FC Steaua pentru a afla situatia tehnicianului italian, demis sau nu, adaugand ca va apela la forurile internationale daca nu va primi raspuns in 48 de ore.

â–º Scrisoare de la Bergodi catre Gigi: "Domnule presedinte George Becali..." Vezi aici!

BERGODI, IN 48 DE ORE LA FIFA?

"Noi am facut doua lucruri pana acum. In primul rand am solicitat Comisiei Tehnice sa ne spuna daca au fost instiintati de faptul ca Bergodi nu mai este antrenorul Stelei. Si daca nu s-a intamplat asta, in ce baza a acordat derogare lui Mihai Stoichita sa stea pe banca tehnica a echipei Steaua. In al doilea rand, am trimis o adresa catre clubul Steaua sa ni se comunice ce decizie s-a luat privindu-l pe Cristiano Bergodi. Termenul acordat de noi a fost unul rezonabil, 48 de ore. Daca nu vom primi raspuns in acest termen, noi vom considera ca Bergodi a fost demis si vom inainta demersuri la FIFA, nu in Romania. Cristiano Bergodi este italian si exista aceasta posibilitate sa mergem la FIFA, la care vom si apela", a spus Tohaneanu.

CINE E ANTRENOR IN ACTE LA STEAUA?

Avocatul a precizat ca nu a existat nicio discutie intre reprezentantii FC Steaua si Cristiano Bergodi privind rezilierea contractului.

"Nu a existat pana acum nicio hartie din partea clubului Steaua ca Bergodi a fost demis. Steaua doar a numit alt antrenor. Sunt copilarii spusele unora prin care il trimit pe Bergodi sa antreneze o echipa care are alt tehnician. Lui Bergodi i s-a luat dreptul la munca, are dreptul la munca ingradit. Noi nu am spus ca vrem banii pe contract sau altceva pentru ca nu a existat pana acum nicio discutie privind rezilierea contractului. Daca ei vor sa incheie contractul pe cale amiabila, atunci sa vina si sa discutam pe tema asta, nu sa apara doar in ziare. Sa stabileasca o intalnire domnul Argaseala si sa vorbim", a mai spus el.

Avocatul i-a cerut presedintelui Consiliului de Administratie al FC Steaua, Valeriu Argaseala, sa-si spuna punctul de vedere privind situatia lui Cristiano Bergodi.

"Domnul Argaseala trebuie sa ia o pozitie. El este angajatorul. Trebuie sa spuna care este decizia, nu sa se intalneasca si sa se salute cu Renzo fara insa sa-i spuna care este decizia privind viitorul lor", a mai spus el.

SECRETELE CONTRACTULUI LUI BERGODI

Tohaneanu a explicat ca in contractul lui Bergodi cu Steaua se specifica faptul ca tehnicianul italian antreneaza echipa de seniori, deci prima formatie a clubului.

"Nu poate fi vorba ca Bergodi sa antreneze echipa a doua a clubului. Sunt vorbe care nu au legatura cu realitatea. In contractul lui Bergodi scrie clar ca el antreneaza echipa de seniori a clubului, prima echipa, si orice modificare a contractului ar fi putut fi facuta cu acordul ambelor parti", a precizat avocatul.

Bogdan Tohaneanu a mai precizat ca in contractul lui Bergodi mai apar unele paragrafe care pot fi in favoarea tehnicianului italian.

"Trebuie sa tinem cont de faptul ca Bergodi nu mai poate antrena in Romania. El este sub un contract si trebuie sa i se respecte acest contract. De exemplu, Bergodi are contract cu Steaua pe doi ani de zile, Steaua are insa contract cu Bergodi pe un an doar, cu optiune de prelungire a contractului pe inca un an. Noi vrem insa sa aflam care este pozitia clubului Steaua, suntem deschisi la dialog, dar fata in fata, nu prin ziare", a concluzionat Tohaneanu.

CATI BANI A LUAT BERGODI PANA ACUM

Bogdan Tohaneanu a mentionat ca Becali ar trebui sa aiba grija ce declara, deoarece, daca i-a dat lui Bergodi suma de 200.000 de euro, ar trebui sa plateasca taxele aferente statului roman.

"Toate lucrurile apar numai in ziare. Asa a aparut si cu suma de bani pe care i-a dat-o Becali lui Cristiano. Atunci, as putea spune ca «gura bate fundul». Daca eu ma duc si anunt la Autoritatea Fiscala si ITM (n.r. -Inspectoratul Teritorial de Munca) primirea banilor, plateste si Becali taxele statului roman?", s-a intrebat el.


RADULESCU: "STEAUA NE-A TRIMIS O HARTIE SEMNATA DE ARGASEALA CA BERGODI NU MAI E ANTRENORUL ECHIPEI"

Directorul Scolii Federale de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Radulescu, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca Steaua a informat Comisia Tehnica ca noul antrenor principal, in locul lui Cristiano Bergodi, este tehnicianul Mihai Stoichita.

"Clubul Steaua ne-a trimis o hartie chiar inaintea meciului cu Targu Jiu prin care ne anunta ca domnul Bergodi nu mai este antrenor principal si in locul lui a fost numit Mihai Stoichita, hartie semnata de presedintele clubului. Bergodi mi-a spus ca la meciul cu Targu Jiu se duce si sta pe banca, iar eu i-am spus sa nu se mai duca ca Steaua a spus ca nu mai e antrenor principal el, ci Mihai Stoichita", a afirmat Radulescu.

Mircea Radulescu a precizat ca a primit o adresa din partea lui Cristiano Bergodi prin care i s-a cerut sa i se spuna situatia lui actuala de la clubul Steaua. "Am primit adresa din partea lui Bergodi, dar nu am vazut-o inca, eu am participat la o sedinta la Atena care s-a incheiat astazi (n.r. - miercuri). Maine (n.r. - joi) am sa vad, dar am auzit de chestia asta. O sa o vad, o sa o analizam, ne consultam cu juristii si dam un raspuns", a mai spus el.
 

SURSA: www.mediafax.ro

Florin Cîțu: "1 iunie nu însemană că revenim cu totul la normalitate, dar e un prim pas"
BRAT
Modifică setările cookies