Jocurile Olimpice

Suma "pompată" de britanici în pregătirea sportivilor care țintesc JO de la Paris

O națiune care-și respectă sportivii. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 16 August 2021, 17:55
Data actualizarii: Luni 16 August 2021, 17:59

Guvernul britanic va investi 232 de milioane de lire sterline (aproximativ 272 de milioane de euro), în plus faţă de finanţarea Loteriei Naţionale, pentru sprijinirea sportivilor olimpici şi paralimpici în vederea Jocurilor de la Paris, din anul 2024, a anunţat premierul Boris Johnson.

Marea Britanie, pe locul 4 în clasamentul pe medalii la JO de la Tokyo

 

Potrivit Agerpres, investiţia, care reprezintă o creştere cu 44% a finanţării primite de UK Sport în perioada premergătoare Jocurilor de la Tokyo, va fi utilizată pentru sprijinirea sportivilor, antrenorilor şi a personalului de susţinere.

Investiţia Departamentului pentru Cultură, Media şi Sport (DCMS) îi va susţine de asemenea pe sportivii şi antrenorii care vizează succesul la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de iarnă.

Delegaţia Marii Britanii a cucerit 65 de medalii la 25 de discipline sportive cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august), clasându-se pe locul al patrulea în clasamentul general pe medalii. Jocurile Paralimpice din Japonia vor debuta pe 24 august.

"Team GB a arătat la Tokyo ceea ce este mai bun în această ţară, demonstrând spirit sportiv, muncă asiduă şi performanţe-record. Această finanţare sporită va ajuta Team GB să ofere cele mai bune performanţe posibile peste trei ani, la Paris", a precizat Boris Johnson într-un comunicat.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies