JO 2020 | În grafic! David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 m liber 

david popovici Jocurile Olimpice Tokyo Jocurile Olimpice Primele declarații ale lui David Popovici, după finala de la Tokyo: "Eu nu consider că am pierdut o medalie, ci doar că am câștigat locul 4!"
Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 27 Iulie 2021, 13:40
Data actualizarii: Marti 27 Iulie 2021, 13:42

David Popovici, la JO 2020

UPDATE 27 iulie / 13:26 David Popovici a terminat pe locul 4 seria a noua din calificările probei de 100 m liber, cu timpul de 48,03 și s-a calificat în semifinale. Cursa la care a luat startul elevul lui Adrian Rădulescu a fost câștigată de italianul Thomas Ceccon, cu 47,71, urmat de americanul Caeleb Dressel, 47,73 și de un alt italian, Alessandro Miressi, 47,83.

Sportivul în vârstă de 16 de ani a fost înregistrat la total, după terminarea celor nouă serii, cu a opta performanță.

Semifinalele vor avea loc miercuri dimineața de la ora 4:30, ora României, live text pe www.sport.ro și în direct la Eurosport și TVR 1.

Finala va avea loc vineri, la ora 5:37.

David Popovici mai e calificat și la 50 m liber. 

UPDATE 27 iulie / 13:10 David Popovici intră de la ora 13:22 în seriile probei de 100 m liber.

--------------------------------------------------------------------------------------

Imediat după finală, sportivul a fost asaltat de întrebările jurnaliștlor din toată lumea. La proba de 200 m liber, David Popovici a devenit atât recordman national, cât și mondial. El va evolua astăzi în alta cursă, la 100 m liber, astăzi, de la 13:20. Românul a oferit și declarații jurnaliștilor din România prezenți la Tokyo, citate de GSP:

"Mi le-am ros (unghiile), mi le rod de când sunt mic! Poate dacă lăsam o unghie, ajungeam locul 3. Dar nu mai contează, am venit aici setat să înot cât de bine pot eu, am și reușit, nu aș putea să fiu mai fericit.

Să vedem ce o să-mi reproșeze antrenorul Adrian Rădulescu. Eu nu pot decât să mă bucur pentru tot ce am făcut! O să se bucure și el, sunt sigur. Scopul meu, inițial, nu a fost să iau o medalie, ci să câștig cât de multă experiență se poate, să pot să le arăt tuturor la ce nivel aduc crowl-ul și înotul.

Nu, eu nu consider că am pierdut o medalie, ci doar că am câștigat locul 4! Cred că m-am descurcat foarte bine, am reușit să fac tot ce mi-am propus, să plec mai tare pe prima parte, acolo, să fac întoarcerea nu știu cum, chestii de înotător! Sunt sigur că mi-am construit-o aproape perfect.

Pe ultima lungime știam că nu e niciunul mai bun ca mine! Știam ce aveam de făcut, am dat totul, am dovedit ce aveam de dovedit, în primul rând mie. O încălzire un pic cam lungă și cam grea, dar acum sunt gata să mă concentrez pe următoarele probe.

La un rezultat cel puțin la fel de bun ca și la 200 de metri! Nu am simțit niciun fel de presiune, există, dar nu o las să mă afecteze. Deși sunt niște bestii ale înotului cele cu care înot, mi-am câștigat dreptul să fiu lângă ele. Și să devin și eu o bestie!"

sursa foto: Agerpres 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!