Răsturnare de situație! Superstarul de la AC Milan ar putea părăsi trupa de pe San Siro. Ce nu a mers

AC Milan Rafael Leao Serie A Italia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 16:29
Data actualizarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 16:28

„Rossonerii” s-ar putea lipsi de un jucător deosebit de important din angrenajul lui Stefano Pioli.

După 20 de etape, campioana en-titre, AC Milan, se află pe locul cinci în clasamentul din Serie A cu 38 de puncte din 60 posibile. Trupa de pe San Siro a înregistrat, în acest sens, 11 victorii, cinci rezultate de egalitate și doar patru înfrângeri până acum. 

Răsturnare de situație! Superstarul de la AC Milan ar putea părăsi trupa de pe San Siro. Ce nu a mers

La începutul lui ianuarie, directorul Paolo Maldini a anunțat că echipa de pe San Siro încearcă din răsputeri să-i extindă contractul lui Rafael Leao, care a impresionat de-a lungul sezonului, dar și la Campionatul Mondial din Qatar, ediția 2022, pentru naționala Portugaliei.

Însă, în ultima zi de mercato, pagina consacrată de transferuri de pe Twitter, Transfer News Live, a citat Gazetta dello Sport și a evidențiat faptul că negocierile nu au decurs conform planurilor, iar prelungirea înțelegerii a picat.

Aceeași sursă a indicat faptul că jucătorul își dorește să-i fie micșorată și clauza de reziliere, de la 150 milioane de euro la 70-80 milioane de euro. Asta poate însemna că Rafael Leao ar forța o plecare de la AC Milan, grupare la care este legitimat încă din vara anului 2019 și unde mai are contract până la finalul lui iunie 2024.

Cifrele lui Rafa Leao

Portughezul este produsul celor de la Sporting. În februarie 2018 a făcut pasul la echipa mare, iar în vara aceluiași an, clubul l-a cedat gratis în Ligue 1 la LOSC Lille. AC Milan l-au achiziționat pentru 29.5 milioane de euro, moment în care cota sa pe piață, potrivit site-urilor de specialitate, era de doar 15 milioane.

  • Opt goluri și șase assisturi a reușit Leao în actuala stagiune a campionatului.
  • 85 milioane de euro valorează portughezul, conform site-urilor de specialitate
  • 1,88 m este înălțimea fotbalistului care evoluează pe postul de aripă stânga
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!