Italia

Italia nu este un campioant pentru români? Un fotbalist cu peste 130 de meciuri în Serie A dă cărțile pe față: “Man și Nedelcearu au greșit destinația!”

Paul Codrea a evoluat mulți ani în Italia.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 08 Decembrie 2021, 17:14
Data actualizarii: Miercuri 08 Decembrie 2021, 17:54

Fotbalistul cu 40 de selecții în echipa națională a fost legitimat la Genoa, Palermo, Perugia, Torino, Siena și Bari, în Italia, dar și la Dinamo, AEK Timișoaea, Rapid și SSU Poli, în România, a vorbit despre soarta românilor din paninsulă.

Acesta consideră că Dennis Man și Ionuț Nedelcearu au greșit atunci când au ales transferul la echipele Parma și Crotone, deoarece viitorul acestor echipe nu sună bine. El a vorbit și despre Vasile Mogoș, ajuns în echipa națională.

”Nu am văzut și nu văd bună trecerea lui Nedelcearu de la AEK Atena la Crotone! E un club italian mic, abia în ultimii ani a ieșit la suprafață, să spun așa. Nu știu ce situație avea Ionuț în Grecia, dar e un pas în spate. 

”Strategia Parmei a fost falimentară”

Se luptă la retrogradare în Serie B! Cât despre Mogoș, pe care îl știu de la echipa națională, are experiență în Serie B, bineînțeles, dar dacă e să mă refer tot la națională, îmi place mult mai mult Rațiu decât el!

Timișorean de-al meu și joacă și pe postul meu! E de mulți ani în Italia, titular meci de meci, trecut prin toate etapele și eșaloanele, nu e spectaculos în joc dar e util. Dacă va continua pe linia asta va fi o soluție pentru naționala României în viitor.

Am fost extrem de surprins de transferul lui Man la Parma! Echipa era la retrogradare în Serie A, un club italian într-un astfel de context nu merge pe jucători tineri, oricât ar fi de talentați. A fost chiar o mare surpriză pentru mine transferul lui Man, plus suma de transfer! Pentru că nu te salvezi cu un tânăr care nu știe campionatul! 

Man are calitate, poate merită suma aceea, dar strategia Parmei pe rezultat imediat a fost falimentară. Acum, în Serie B, Mihăilă se poate plia mai bine, cu viteza lui și plăcerea contraatacului, dar Man ar trebui să plece! E un campionat încâlcit și cu luptă multă, el are alt profil”, a spus Codrea, pentru Playsport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies