FOTO Imagini scandaloase din campionatul de hochei al Rusiei. Jucătorii echipelor s-au așezat pe gheață în forma literei Z

Razboi ucraina Rusia Hochei
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 Martie 2022, 19:11
Data actualizarii: Duminica 13 Martie 2022, 19:28

Gestul făcut de jucătorii a două echipe de hochei pe gheață în campionatul Rusiei a stârnit reacții dure la nivel internațional.

SKA Neftyanik și Dinamo Moscova au jucat într-un meci din campionatul intern, iar înaintea debutului partidei s-au așezat pe gheață în forma literei "Z", simbol care a fost observat și pe tancurile care au intrat în Ucraina. Potrivit informațiilor apărute pe internet, acesta semnifică "pentru victorie".

SKA Neftyanik este o echipă care își are originea din asocierea formației armatei sovietice (SKA) și Neftyanik, un club sponsorizat de una dintre cele mai importante companii de petrol, în timp ce Dinamo Moscova are istoric asociată cu Ministerul Afacerilor Interne și KGB.

În Rusia, "Z" a devenit simbolul invaziei în Ucraina. 

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe reacții dure cu privire la gestul celor două formații. "Suspendați acești jucători pe viață", "Încă vă mai puneți semne de întrebare despre boicotarea rușilor de la competițiile sportive" sunt câteva dintre acestea.

Ivan Kuliak a procedat la fel!

Sportivul rus și-a lipit pe echipamentul de concurs litera Z. Kuliak, care a fost în armată la sfârșitul anului 2021, a urcat pe podium cu același echipament, el clasându-se pe locul al treilea în finala de la paralele, finală câștigată de gimnastul ucrainean Illia Kovtun. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!