"Fetele n-au luat din banii lui Dragulescu". Oficialii FRH, revolta la revolta gimnastului: "El are 8 sanse la CE si 8 la CM, ele au doar una". Scandalul primelor continua

"Fetele n-au luat din banii lui Dragulescu". Oficialii FRH, revolta la revolta gimnastului: "El are 8 sanse la CE si 8 la CM, ele au doar una". Scandalul primelor continua

Citeste si - "Atitudinea domnului Dragulescu este regretabila. Vom cauta solutii pentru viitor". Cum reactioneaza Guvernul Ciolos dupa revolta lui Marian Dragulescu

Revolta gimnastului Marian Dragulescu, care a acuzat faptul ca sportivii care au purtat numele Romaniei peste hotare au fost tratati diferit de autoritati, primele si rentele viagere fiind inechitabile, a starnit reactii in interiorul Guvernului (DETALII AICI), dar si in cadrul Federatiei Romane de Handbal, scrie Prosport.

Marian Dragulescu a acuzat autoritatile ca i-au tratat diferit pe sportivii medaliati la diverse competitii continentale sau mondiale, totul plecand de la primele suplimentate ale handbalistelor care au obtinut bronzul Mondial in Danemarca, in urma cu doua saptamani.

Dragulescu a amenitat chiar si cu o greva in fata Guvernului, pe motiv ca a fost tratat diferit in momentul in care a obtinut argintul la Mondiale, in acest an.

Gimnastul a primit o replicat din partea purtatorului de cuvant al prim ministrului Dacian Ciolos, dar si din partea unor oficiali inalti ai FRH, noteaza Prosport, care relateaza o serie de declaratii ale conducatorilor handbalului romanesc, fara sa precizeze insa un nume.

"La sporturile de echipa se obtin mai greu medalii, iar intr-un an nationala are o singura sansa de a castiga o medalie. In schimb, Marian Dragulescu are vreo 8 sanse la Europene si alte 8 la Mondiale, iar pentru fiecare medalie se fac premieri.

In plus, Cristina Neagu este campioana mondiala pe postul ei, a fost desemnata si MVP-ul turneului final, Valentina Ardean este campioana mondiala pe postul ei, dar fetele nu au primit niciun ban pentru acest lucru.

Individual, sunt cele mai bune din lume, dar nu primesc nici medalii, nici premieri, nici rente viagere. Un sportiv de la jocurile de echipa nu are sansele unui sportiv care concureaza individual sa castige si sa-si asigure o renta viagera pentru tot restul vietii. Dragulescu participa la concursuri pana la 35-40 de ani, iar apoi pana la sfarsitul vietii are un venit garantat de la stat. O premiere de acest gen ajuta un handbalist sa supravietuiasca 1-2 ani in plus", a declarat oficialul, citat de Prosport.

Acesta a continuat: "Fetele nu au primit premierile din banii lui Marian Dragulescu. Solidaritatea lui nu o vad! Iar faptul ca handbalistele au avut parte de o primire speciala la Aeroport si apoi la Guvern se datoreaza si lobby-ului facut de federatie. A cerut domnul Stoica sa fie primiti gimnastii la Salonul Prezidential si nu s-a aprobabt acest lucru? A facut domnul Adrian Stoica vreo solicitate la Guvern pentru a suplimenta primele? Apoi, o competitie la un sport de echipa dureaza 2-3 saptamani, chiar si o luna de zile pentru fotbal. Din ce stiu, la gimanstica este vorba de cateva zile. La handbal, fetele au meciuri oficiale saptamanal, chiar si cate 2-3, iar intr-un an ajung la 70-80 de jocuri. Sunt castigatoare de Liga Campionilor, de cupe europene si nu primesc nimic pentru acest lucru de la stat. Au creat emulatie, reusesc sa umple sali, s-au infiintat fan-cluburi! Marian Dragulescu are cateva concursuri pe an, in rest are numai antrenamente. La Campionatele Mondiale si Europene, in dreptul unui sport de echipa scrie Romania. La sporturile individuale se spune intai de Marian Dragulescu si abia apoi ca reprezinta Romania. Asta este esenta intre un sport de echipa si un sport individual. Ca sa nu mai vorbim de audienta, cati romani se uita la un turneu final de handbal, baschet, volei si cati urmaresc o finala la un sport individual".

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ploile abundente au făcut prăpăd în țară. 49 de localități din 18 județe, grav afectate
BRAT
Modifică setările cookies