OFICIAL Federația Germană de Fotbal a decis: Rudi Völler revine la echipa națională! Reacția lui Hansi Flick

Rudi Voller DFB Hansi Flick Nationala Germaniei Oliver Bierhoff Germania
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Ianuarie 2023, 12:17
Data actualizarii: Vineri 20 Ianuarie 2023, 12:19

Fostul selecționer îl înlocuiește pe Oliver Bierhoff în funcția de director sportiv al primei reprezentative.

Fostul selecţioner al echipei de fotbal a Germaniei, Rudi Völler (2000-2004), vicecampion mondial în 2002, va deveni director sportiv al Nationalmannschaft începând cu data de 1 februarie, în locul lui Oliver Bierhoff, la propunerea unui grup de foşti internaţionali, a anunţat, joi, Federaţia germană de specialitate (DFB), citată de AFP.

Campionatul Mondial din Qatar, catastrofal pentru Germania

După fiascoul eliminării Germaniei din faza grupelor la Cupa Mondială din Qatar, a doua umilinţă consecutivă după Mondialul din 2018 din Rusia, încheiat în acelaşi stadiu, DFB a format un grup de cinci foşti internaţionali, între care Rudi Völler, pentru a contribui la redresarea echipei naţionale.

Acest grup l-a propus pe Rudi Voeller pentru a-i succeda lui Oliver Bierhoff, care a demisionat din funcţie la începutul lunii decembrie, după 18 ani petrecuţi în staff-ul german.

Rudi Völler, campion mondial ca jucător și vicecampion mondial ca selecționer

Rudi Völler s-a aflat timp de patru ani la conducerea tehnică a echipei Germaniei, între 2000 şi 2004, ducând naţionala în finala Cupei Mondiale din Coreea de Sud şi Japonia, în 2002, pierdută în faţa Braziliei, după care reprezentativa a fost eliminată din faza grupelor la EURO 2004, în Portugalia.

În cariera sa de jucător, el a fost campion mondial în 1990 cu Germania şi s-a retras din activitatea internaţională în 1994 după Mondialul din SUA.

Obiectivul lui Rudi Völler la Euro 2024

Völler şi-a fixat drept prim obiectiv să pună "bazele pentru un EURO 2024, pe teren propriu, reuşit şi aşteptat de toată Germania", a explicat el într-un comunicat al DFB.

"Prin experienţa sa ca jucător, antrenor şi manager, el a reuşit să entuziasmeze suporterii. Staff-ul meu şi cu mine ne bucurăm să-l avem alături", a afirmat selecţionerul Hansi Flick, menţinut în funcţie în ciuda eşecului din Qatar.

Germania va găzdui EURO 2024 peste 18 luni, după 18 ani de la organizarea Cupei Mondiale din 2006, la care s-a clasat pe locul 3.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!