Bundesliga coronavirus regulament Germania

Bundesliga a elaborat un regulament de 35 de pagini petru realuarea campionatului! Ce masuri speciale se vor aplica in weekend

Bundesliga e primul campionat puternic care revine dupa ce toate competitiile sportive s-au oprit din cauza pandemiei de Covid-19.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Mai 2020, 11:40
Data actualizarii: Joi 14 Mai 2020, 11:41

Va fi un maraton de fotbal in acest weekend, cand primele doua ligi din Germania isi vor relua meciurile. Bundesliga a elaborat un set de reguli stricte, pe care toti cei implicati trebuie sa le respecte.

Presa din Germania a publicat documentul de 35 de pagini in care se specifica extrem de clar regulile de igiena impuse, dar si cum se vor desfasura meciurile pentru echipe.

Astfel, jucatorii nu vor putea da mana si nici nu se vor putea bucura impreuna dupa goluri. In plus, scuipatul pe teren este interzis.

Pe teren vor avea acces jucatorii, brigada de arbitrii, 10 persoane din staff-ul tehnic, 15 operatori TV, 3 membri ai personalului medical, 3 fotoreporteri si 4 oameni de ordine.

In regulament se specifica faptul ca jucatorii trebuie sa pastreze o distanta de 2 scaune pe banca, iar toti vor avea masca de protectie. Antrenorul va avea voie sa-si dea masca jos doar cand da indicatii de la marginea terenului. 

Se mai precizeaza ca jucatorii echipei aflate in deplasare trebuie sa vina cu masini proprii la stadion, nu cu autocarul, iar daca nu se va putea prezenta un document care atesta ca jucatorii au fost testati la coronavirus, meciul va fi anulat.

Fotbalul revine in Germania pe 16 mai, iar derby-ul etapei este Dortmund - Schalke 04.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!