VIDEO Christian Karembeu, campion mondial cu Franța, după violențele din Noua Caledonie: ”Sunt în doliu, doi nepoți au fost împușcați în cap de lunetiști”

Christian Karembeu nationala frantei Noua Caledonie Franta
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Mai 2024, 10:04
Data actualizarii: Marti 28 Mai 2024, 10:12

Fostul mare fotbalist francez este originar din Noua Caledonie, unde au loc violențe fără precedent.

Christian Karembeu, fost fotbalist important al naţionalei Franţei, originar din Noua Caledonie, a dezvăluit luni că mai multe rude ale sale au fost ucise în timpul violenţelor care au avut loc recent în acest teritoriu francez aflat în Oceanul Pacific, informează L'Equipe.

După ce a jucat sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Capitală, în meciul de retragere al Generaţiei de Aur a fotbalului românesc, Christian Karembeu a vorbit luni, la postul de radio Europe 1, despre situaţia din Noua Caledonie şi violenţele comise.

Christian Karembeu despre ce se întâmplă în Noua Caledonie: ”Este un asasinat”

"Sunt în doliu (...) Mi-am pierdut membri ai familiei", a afirmat Karembeu, în vârstă de 53 de ani, cu 53 de selecţii pentru naţionala Franţei. 

El a explicat că două rude ale sale, un nepot şi o nepoată, au fost ucise de lunetişti.

"Am pierdut mai mulţi membri ai familiei, de aceea am tăcut. Pentru că sunt în doliu. Doi oameni din familia mea au fost împuşcaţi în cap. Sunt lunetişti", a spus fostul mijlocaş, conform Agerpres.

Întrebat dacă a fost vorba de asasinate, el a răspuns: "Cuvântul este puternic, dar... este adevărat că da, este un asasinat şi sperăm că vor exista anchete şi investigaţii în privinţa acestor crime".

Şapte persoane au murit de la începutul confruntărilor.

Christian Karembeu, dintr-o insulă din Noua Caledonie în vârful fotbalului mondial

Fostul mijlocaş, format la clubul FC Nantes, s-a născut pe insula Lifou din Noua Caledonie într-o familie cu optsprezece copii.

Karembeu a marcat unul din golurile Franţei în victoria cu 3-1 împotriva României, pe 11 octombrie 1995, în preliminariile EURO 1996.

El este campion mondial (1998) și european (2000) cu naționala Franței.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!