„Noapte tragică!” Ce scrie presa străină, din Portugalia până în Indonezia, despre „retrogradarea istorică” a lui Dinamo

Dinamo Dinamo retrogradare presa internationala Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 Mai 2022, 12:39
Data actualizarii: Luni 30 Mai 2022, 15:27

Dinamo a retrogradat pentru prima oară în cei 74 de ani de existență, după ce a pierdut barajul cu Universitatea Cluj, scor 1-3 la general. 

„Câinii” au încercat să se salveze la București, după 0-2 la Cluj, însă nu au reușit decât un rezultat de egalitate, 1-1. Tescan aproape că i-a îngropat pe dinamoviști cu golul spectaculos din minutul 17. Echipa lui Uhrin a revenit pe tabelă repede, datorită reușitei lui Morar, dar nu a mai putut marca până la final.

A Bola: „Noapte tragică!” Retrogradarea lui Dinamo a ajuns până în Indonezia

Drama lui Dinamo a avut ecou și în afara granițelor. Numeroși jurnaliști, din toate colțurile lumii, au scris despre evenimentele de la București, venite în aceeași zi în care au retrogradat alte două grupări istorice: Saint Etienne, în Franța, și ADO Den Haag, în Olanda. 

Portughezii de la A Bola vorbesc despre „noaptea tragică” a lui Dinamo, ajunsă în premieră în a doua divizie din România. „E prăbușirea unuia dintre cele mai emblematice cluburi din țară. Pe lângă trofeele interne, Dinamo are în palmares o semifinală de Cupa Campionilor, în 1984, când a fost eliminată de Liverpool (1-3)”, scriu ziariștii lusitani.

„Toate lucrurile bune au un sfârșit. Cumva, Dinamo a retrogradat pentru prima oară în 74 de ani de istorie. Cândva o echipă puternică, Dinamo a încheiat la egalitate cu U Cluj, 1-1, și după ce a pierdut cu 1-2 în primul meci din play-off, va juca în liga a doua din sezonul următor. 

Dinamo are 18 titluri de campioană a României, 13 cupe, totuși va urma o cale fără precedent în următoarea stagiune. Faptul că retrogradarea a venit într-o partidă jucată acasă a declanșat reacții dure ale fanilor, iar jucătorii au plecat de la stadion escortați de poliție”, au scris grecii de la sport-fm.gr.

„Și s-a întâmplat. Dinamo retrogradează pentru prima oară din prima ligă a României”, a remarcat jurnalistul Maciej Kusina, de la Goal Polonia, pe Twitter.

Vestea retrogradării clubului din Ștefan cel Mare a ajuns și în Indonezia. „Sfârșitul unei ere”, a scris contul de Twitter MedioClubID. „Pentru prima oară în istorie, Dinamo a retrogradat din Liga 1. Torje și colegii săi au pierdut barajul, 1-3 cu Universitatea Cluj”, au mai notat indonezienii.

„E o duminică proastă pentru cluburile istorice!”. Ce scriu maghiarii

Gustavo Hofman, jurnalist brazilian la celebra publicație ESPN, a „semnalizat” și el prăbușirea„câinilor”. „E un club uriaș în țară, al doilea la numărul de campionate câștigate, însă a fost gestionat prost în ultimii ani”, a subliniat Hofman.

„Pentru prima dată în existența sa, Dinamo merge în a doua ligă. E o duminică proastă pentru cluburile istorice”, a scris Patrick Urbini, ex-jurnalist la L'Equipe și France Football.

Sub titlul „Huliganii au luat-o razna în toată Europa din cauza retrogradării cluburilor pe care le susțin”, sârbii de la b92.net tratează și drama lui Dinamo. Într-un material în care sunt pomenite căderile lui Saint Etienne și ADO Den Haag, publicația citată scrie totodată despre confruntările dintre ultrașii bucureșteni și jandarmerie. „A fost dramatic”, notează sârbii, care îl citează pe jurnalistul român Emanuel Roșu. „E rezultatul a 15 ani de nebunie, greșeli și incompetență”.

Ungurii de la Nemzeti Sport au titrat că „De 18 ori campioană a României, Dinamo a retrogradat”. „Clubul bucureștean, care de ani de zile se chinuie cu probleme financiare și încă e în pericol de faliment, a pierdut barajul cu Universitatea Cluj”, remarcă ziariștii maghiari. 

„Nici investitorii români și nici cei spanioli nu au rezolvat situația economică a echipei. Datoriile clubului se ridică la peste șapte milioane de euro, iar în ultimii trei ani fundația DDB a ținut Dinamo pe linia de plutire. Odată cu retrogradarea și fără sumele venite din drepturile TV, e discutabil dacă echipa va putea începe sezonul următor în Liga 2. Falimentul ar însemna reorganizarea clubului din a patra sau a cincea ligă”, mai scriu jurnaliștii de la Nemzeti Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!