Se intorc si cei eliberati la inchisoare? Socul pe care ultima ancheta DNA il poate provoca: "Trebuie sa se stabileasca daca mita nu a fost cumva data pentru toti acuzatii"

Dosarul Transferurilor Cristi Borcea fratii becali ioan becali Victor Becali Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Noiembrie 2015, 17:05
Data actualizarii: Vineri 20 Noiembrie 2015, 17:40

Cristi Borcea, Ioan Becali si Victor Becali au din nou probleme cu legea. Judecatoarea Geanina Terceanu a fost retinuta pentru 24 de ore, iar procurorii DNA o suspecteaza ca ar fi primit mita in valoare totala de 220.000 de euro ca sa-i faca scapati pe cei opt oameni de fotbal care au pacalit fotbalul si statul roman cu milioane de euro (DETALII AICI).

Pe langa cei trei fosti oameni de fotbal inca incarcerati, ale caror nume apar in dosarul de dare/luare de mita in care judecatoarea Geanina Terceanu a fost retinuta, si celelalte personaje importante condamnate in Dosarul Transferurilor pot avea de suferit. Avocatul Doru Giugula a explicat astazi cateva dintre detaliile dosarului in care cei opt oameni de fotbal au fost initial achitati. Acesta spune ca, in cazul in care procurorii vor prezenta dovezi care sa arate ca mita de 220 de mii de euro era data in numele tuturor celor implicati, acestia, printre care George Copos, Gica Popescu ori Jean Padureanu, se pot intoarce la inchisoare.

"Problema nu era daca, ci cand se va intampla aceasta arestare. Era evident ca exista o legatura intre dansa si cineva dintre inculpati, dupa modul in care a condus procesul, dupa cum a acordat termenele si finalizandu-se cu solutia de achitare. Acum problemele se complica. Urmeaza sa se stabileasca cine a dat aceasta mita, in ce scop a dat-o si pentru cine. In acest moment, cei aflati inca in inchisoare au o problema grava.

Si pentru cei eliberati. Daca se dovedeste ca mita s-a dat pentru toti si ca mita s-a produs in cunostinta de cauza, atunci risca sa li se ridice starea de eliberare conditionata. Dar e posibil ca unii să nu fi stiu de aceasta mita.

Ceea ce nu au stiut ei, mituitorii si judecatorii aflati sub suspiciuni, este ca la Curtea de Apel sunt niste judecatori exceptionali. Ei au sperat in mod iluzoriu ca vor avea o sansa la Curtea de Apel, nestiind ca ce s-a intamplat in cazul lor este o rusine pentru instanta de judecata", a spus Doru Giugula la Dolce Sport.

Reamintim ca judecatoarea Geanina Terceanu a fost retinuta pentru 24 de ore, dupa ce procurorii i-au adus la cunostinta suspiciunile dintr-o noua ancheta care are legatura cu Dosarul Transferurilor.

Procurorii DNA sustin, printr-un comunicat postat aseara pe site-ul institutiei, ca judecatoarea ar fi primit mita in valoare totala de 220.000 de euro, in perioada 2009-2012, ca sa ii faca scapati pe inculpatii din Dosarul Transferurilor.

"Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul ca - pentru a pronunta aceasta solutie de achitare - inculpata Terceanu Geanina a primit de la inculpatii Becali Ioan, Becali Victor si de la suspectul Borcea Cristian, in mai multe transe, suma totala de 220.000 de euro, incepand cu luna aprilie 2009 si pana in luna mai 2012.

Sumele de bani primite cu titlu de mita au fost remise magistratului de catre cele trei persoane fie personal fie prin intermediar, in diferite locatii din Bucuresti si judetele Ilfov si Ialomita.

In cursul anului 2009, o parte din banii primiti in modalitatea de mai sus au fost folositi de inculpata Terceanu Geanina la achizitionarea unei locuinte", se arata in comunicatul DNA.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!