VIDEO EXCLUSIV Lecția predată tinerilor de un fost fotbalist din Giulești: ”Dacă prindeai lotul de 16 jucători la Rapid, era o mare bucurie!”

Cristi Rontea, fotbalist la Rapid în anii '90, a fost invitatul lui Andru Nenciu la Poveștile Sport.ro.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Iulie 2022, 16:00
Data actualizarii: Vineri 15 Iulie 2022, 15:48

Crescut la Rapid, într-o generație cu Nicolae Stanciu sau Mihai Iosif, Cristi Rontea face parte dintr-o veritabilă ”dinastie” de Giulești, începută de tatăl său, Ilie Rontea, și continuată de fiul Andrei.

Cristi și Andrei Rontea au fost invitații lui Andru Nenciu la emisiunea Poveștile Sport.ro.

Cristi Rontea a oferit o lecție tinerilor jucători care-și exprimă de multe ori nemulțumirea că nu prind primul 11 și sunt frustrați că stau pe banca de rezerve. Fostul jucător de la Rapid lasă de înțeles că răbdarea trebuie să fie o calitate de bază a fotbaliștilor de azi. 

”Pe timpul acela, era foarte greu să prinzi echipa: dacă prindeai lotul de 16, era o mare bucurie! Și stai pe bancă era o bucurie, pentru că la Rapid erau foarte mulți fotbaliști cu nume: Țîră, Fane Iovan, Nae Ungureanu, Gică Cîrstea, un fotbalist de nota 10. 

Cu Mircea Rădulescu am prins meci de meci, prin asta am și crescut, a avut încredere în mine”, a recunoscut Cristi Rontea, care a evoluat la echipa mare a Rapidului între 1992 și 1997, perioadă în care giuleștenii întâlneau în cupele europene marele Inter Milano al lui Zenga, Bergomi, Berti, Jonk sau Bergkamp.

Emisiunea Poveștile Sport.ro e în fiecare luni, pe VOYO și Pro TV Plus.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!