Gigi Becali FCSB Paulo Vinicius Fotbal intern

Dat afară de FCSB, nu și-a găsit echipă nici până acum. Situația jucătorului despre care Becali zicea că e „prea bărbat”

Gigi Becali a luat decizia de a se despărți în vară de unul dintre fundașii centrali cu experiență de la echipă, iar acest lucru pare să-l bântuie și astăzi, deoarece FCSB are probleme serioase în centrul apărării.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 23 Octombrie 2022, 16:10
Data actualizarii: Duminica 23 Octombrie 2022, 16:32

Paulo Vinícius (38 de ani), fost jucător de bază la CFR Cluj, apoi la FCSB, liber de contract din în vară, după ce Gigi Becali a refuzat să-i prelungească înțelegerea. 

Patronul vicecampioanei FCSB credea atunci că echipa e acoperită în centrul defensivei, deoarece îi avea la dispoziție pe Andrei Miron și Iulian Cristea.

  • Gigi Becali

Vinicius, fundaș de valoare în fotbalul românesc

Dar până la urmă Becali a decis să renunțe și la Andrei Miron, care a semnat liber de contract cu Hapoel Haifa (între timp a plecat și de acolo), iar Iulian Cristea s-a accidentat, devenind indisponibil pentru o perioadă lungă de timp.

Dacă despărțirea de Vinicius nu i-a prins prea bine lui Becali, nici brazilianul nu a avut parte de o situație mai bună.

Deși s-a despărțit de FCSB cu gândul că va merge la gruparea Santa Clara, din Portugalia, în locul lui Andrei Chindriș, brazilianul a rămas în cele din urmă pe dinafară.

Fundașul brazilian este liber de contract de la 1 iulie, atunci când i-a expirat înțelegerea cu FCSB. 

Vinicius, „bărbatul echipei” la FCSB

Când l-a transferat pe Vinicius, Gigi Becali spunea despre acestea că mai poate juca încă vreo 2-3 ani, însă a decis să renunțe la brazilian după doar un an, dezamăgit că FCSB n-a câștigat campionatul sezonul trecut.

„Da, m-a încântat aseară Vinicius. Dezinvolt, foarte calm, dă siguranță apărării. Eu nu știu cum a renunțat CFR la jucătorul ăsta. Eu am vrut să îl iau de când a plecat de la CFR, dar nu a vrut atunci. Eu tot timpul m-am interesat de el. Mai poate juca 2-3 ani. E prea bărbat, prea echilibrat mental”, declara Gigi Becali, în august, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la PRO ARENA.

  • 139 de meciuri, 16 goluri și trei pase decisive reprezintă cifrele lui Paulo Vinicius în tricoul CFR-ului
  • 25 de meciuri, două goluri și o pasă decisivă a reușit Vinicius pentru FCSB
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies