Verdict în China pentru Andrea Compagno la trei săptămâni după plecarea de la FCSB

Andrea Compagno China FCSB Tianjin Jinmen Tiger Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Martie 2024, 17:33
Data actualizarii: Vineri 01 Martie 2024, 17:33

Andrea Compagno (27 de ani) a plecat de la FCSB în această iarnă și a semnat cu formația chineză Tianjin Jinmen Tiger.

Intrat pe lista neagră a lui Gigi Becali, Compagno s-a despărțit în cele din urmă de FCSB în schimbul unei sume modice. Patronul liderului din Liga 1 a spus că a încasat doar 120.000 de euro pentru atacantul italian pe care îl cumpăra de la FC U Craiova cu 1,5 milioane de euro, în 2022.

Andrea Compagno, considerat "un transfer incredibil în China"

Andrea Compagno e de aproape trei săptămâni în China, iar vineri dimineață este așteptat să debuteze în noua ediție de campionat. Tianjin Jinmen Tiger va primi vizita celor de la Nantong Zhiyun.

Înaintea startului de campionat, jurnaliștii chinezi de la publicația 163 au realizat un sumar al celor mai importante mutări din această iarnă, iar Andrea Compagno este considerat "un transfer incredibil".

"În această perioada de pregătire, de la Tianjin Jinmen Tiger au plecat 13 jucători, iar ulterior s-a consumat multă energie în procesul de recrugare. Alex Grant, Mile Skoric sau Ivan Fiolic au sosit devreme la echipă, însă găsirea unui atacant a creat dificultăți.

Până la urmă, Jinmen Tigers a cheltuit 120.000 de euro pentru a-l achiziționa pe Compagno, care e evaluat la 2,3 milioane de euro (n.r - pe site-ul Transfermarkt). Clubul a reușit astfel un transfer incredibil", au scris chinezii.

Andrea Compagno: "Eu speram ca FCSB să ia 1,5-2 milioane de euro din transferul meu"

Andrea Compagno a plecat pe 10 februarie din România, iar la aeroport a oferit declarații. Italianul a ținut să explice că nu a avut oferte concrete din Turcia, așa cum a declarat Gigi Becali, și nu a ales China pentru a-i face un deserviciu lui FCSB, care a încasat doar 120.000 de euro.

"E puțin ciudat că plec. Am fost într-o țară minunată, care mi-a oferit foarte multe. Pentru asta voi fi recunoscător toată viața. E puțin ciudat, s-a întâmplat totul foarte repede și e o schimbare importantă. Plec foarte departe. Sunt sigur că e doar la revedere (n.r - pentru România) din punct de vedere uman. În fotbal, cine știe?

De ce China și nu Turcia? Mersi că m-ai întrebat. Eu vreau să clarificăm și asta. Am văzut ceva, nu știu cine a zis. Din Turcia nu știu ce echipă a fost. Am citit Konyaspor, dar Konyaspor a fost înainte. Situația lor din clasament nu era foarte bună, nici din punct de vedere financiar. Sunt sigur că niciunul dintre voi nu s-ar fi dus acolo. După s-a dus varianta asta și a rămas doar în China.

În ultima zi, când trebuia să accepte FCSB, a venit ceva din Turcia, dar nu știu ce echipă era, ce salariu era. S-a zis că era Turcia, dar nu se știa. Nu-mi place. Pare că eu am vrut să merg în China ca FCSB să nu ia mulți bani. Eu o să fiu mereu mulțumit de FCSB pentru că mi-a dat oportunitatea aceasta, mai ales anul trecut. Suporterii vor fi mereu în inima mea. Eu speram să ia FCSB pe mine 1,5 - 2 milioane. În vară era ofertă din Olanda, iar Gigi Becali ar fi luat foarte mulți bani.

Jucătorul hotărăște unde merge. E vorba de familie, dar repet, oferta din Turcia nu a existat.", a spus Andrea Compagno.

  • 20 de goluri a marcat Andrea Compagno în 55 de meciuri la FCSB
  • 1,5 milioane de euro a plătit FCSB pentru a-l cumpăra pe Compagno de la FC U Craiova, în 2022

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!