Un englez în naționala Poloniei! La 16 ani vindea jucării, în octombrie nu avea nici cetățenia, aseară a debutat lângă Lewandowski

matty cash Aston Villa Campionatul Mondial 2022 Polonia Robert Lewandoski Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 13 Noiembrie 2021, 12:13
Data actualizarii: Sambata 13 Noiembrie 2021, 12:25

Fundașul dreapta se află la al doilea sezon în Premier League.

Englezul Matty Cash (24 de ani), fundașul dreapta titular al lui Aston Villa, a debutat aseară pentru naționala Poloniei în victoria cu Andorra, 4-1 în preliminariile pentru Campionatul Mondial.

La 16 ani vindea jucării, la 23 de ani valora 19 milioane de euro

Dat afară din academia lui Wycombe Wanderers, Matthew Stuart Cash s-a angajat la vârsta de 16 ani ca vânzător la un magazin de jucării.

”Era la pământ, eu și soția mea l-am trimis să se angajeze pentru a experimenta munca, ceea ce a fost fantastic pentru el”, a povestit tatăl lui Matty, și el fost fotbalist.

A revenit în fotbal și, după patru sezoane la Nottingham Forest, în Championship, a făcut pasul către Premier League, fiind transferat vara trecută de Aston Villa, care a plătit pentru el aproape 19 milioane de euro! 

Acum este titular la gruparea din Birmingham și a bifat prima selecție pentru naționala Poloniei.

Încetățenit și convocat în regim de urgență

Cum a ajuns însă un englez la reprezentativa lui Lewandowski?

Mama sa, Barbara, este de origine poloneză, și Cash a trebuit să aștepte sfârșitul lunii octombrie pentru a obține cetățenia. A fost convocat imediat, iar cu Andorra a intrat în minutul 64. 

”Un vis a devenit realitate: debutul meu internațional! Un moment de mândrie pentru mine și pentru familia mea”, a postat Matty după meci. 

Polonia lui Matty Cash este pe locul doi în grupa preliminară pentru Mondial, o grupă de unde deja s-a calificat la turneul final chiar țara sa natală, Anglia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!