Ucraina Fotbal extern

Ucraina refuză ”wild card-ul” pentru Cupa Mondială: ”Trebuie să ne câștigăm locul!”

O singură echipă din Europa se mai poate califica la Cupa Mondială din Qatar.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 30 Martie 2022, 21:55
Data actualizarii: Miercuri 30 Martie 2022, 22:21

Una dintre Țara Galilor, Scoția și Ucraina va prinde ultimul bilet spre Cupa Mondială, după un baraj ce ar urma să se joace în luna iunie. FIFA și-a dorit ca Ucraina să ajungă în Qatar direct, în baza unui wild-card.

În schimb naționala Ucrainei, prin liderul vestiarului Yarmolenko, a susținut că va merge la Cupa Mondială doar dacă își va câștiga pe teren acest drept, refuzând propunerea făcută de FIFA în semn de solidaritate față de război.

Ucraina nu vrea wild-card pentru Campionatul Mondial 

Selecționerul naționalei Ucrainei, Oleksandr Petrakov, îl susține pe Yarmolenko și vrea ca elevii săi să ajungă, doar pe merit, în Qatar, la Cupa Mondială ce se va juca la finalul acestui an.

UEFA ne va spune data la care trebuie să jucăm cu Scoția în luna iunie. Am discutat totul, există înțelegere din partea lor. Sunt de acord cu Yarmolenko în privința asta. Trebuie să jucăm, să ne câștigăm singuri locul la Cupa Mondială, dar vorbesc din punctul meu de vedere.

Avem un președinte al Federației și un comitet executiv care vor lua această decizie, dar eu cred că trebuie să jucăm”, a declarat Oleksandr Petrakov, selecționerul Ucrainei, potrivit Sport.ua.

Declarația lui vine după ce Andriy Yarmolenko, fotbalistul lui West Ham și liderul naționalei Ucrainei, a declarat că nu acceptă ca echipa lui să meargă fără să merite în Qatar.

Este greu să ne gândim acum la fotbal, dar dacă va trebui să jucăm, cum putem noi să ieșim pe teren și să nu dăm totul văzând cum luptă oamenii din Ucraina?

Bineînțeles că trebuie să ne antrenăm. Va fi greu pentru că mulți jucători au rămas în Ucraina și nu se antrenează. Unul ține în mâini o mitralieră, unul distribuie mâncare, nu se pot gândi la fotbal.

Am citit undeva că FIFA vrea să ne dea un wild card la Cupa Mondială, dar cred că nu este un lucru corect. Avem mâini și picioare și trebuie să luptăm pentru un loc pe terenul de fotbal”, a transmis și Andriy Yarmolenko.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!