O legenda a fotbalului britanic il pune la punct pe Ianis Hagi: "Daca vrei sa ajungi intr-un campionat mai mare, in Scotia trebuie sa fii vedeta echipei"

Gordon Strachan Ianis Hagi Scotia Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Iunie 2021, 21:02
Data actualizarii: Joi 17 Iunie 2021, 21:10

Fost fotbalist de marca al Scotiei, Gordon Strachan, 64 de ani, crede ca Ianis Hagi este departe de a fi un jucator de top.

"La 22 de ani, Ianis nu mai e un jucator tanar. Daca ne uitam la echipe din Olanda, vedem ca acolo rezervele au 18, 19 ani. La 22 de ani trebuie sa ai un impact asupra jocului. Daca te uiti la alti jucatori de top, la ce varsta au inceput sa-si lase amprenta asupra jocului? Mult mai devreme. 

Exista riscul sa ratezi oportunitati daca nu devii o forta, intr-un fel sau altul. Si trebuie sa devii o forta in campionatul intern. Nu stiu daca a fost titular in 50% din meciuri cu Rangers. Pentru a fi considerat un jucator de top trebuie sa domini meciuri. Sa marchezi, sa creezi goluri. 

Jude Bellingham joaca in Champions League si e titular. E clar ca Ianis are talent, dar trebuie sa domine meciuri in fiecare saptamana, daca vrea sa fie jucator de top. Poate nu chiar in fiecare saptamana, dar macar in majoritatea lor", a declarat Gordon Strachan, potrivit News.ro.

Intrebat daca numele Hagi si faptul ca mereu va fi comparat cu tatal sau este un dezavantaj pentru Ianis, Strachan a afirmat: "E un mare dezavantaj! Exista oameni ca Frank Lampard, care a devenit un jucator mai bun sau mai influent decat tatal sau, dar tatal lui Frank nu a fost la nivelul unui Kenny Dalglish, Hagi sau Cruyff. Poate fi o experienta foarte grea pentru un asemenea jucator. Pe teren sau in afara lui poate fi foarte complicat pentru un asemenea fiu. Nu-i poti cere sa fie ca tatal sau. Ce le poti cere copiilor tai este sa fie oameni buni, de care sa fie mandru un tata, si sunt sigur ca tatal lui este mandru de el. In plus, o mutare in Scotia nu e deloc simpla din cauza COVID-19. Imaginati-va ca merge acasa seara si poate uneori nu se simte ok, dar este acasa, singur".

Scotianul a mai spus ca Hagi trebuie sa devina vedeta echipei inainte de a se putea vorbi despre un transfer intr-un campionat puternic din Europa, precum Premier League sau La Liga: "Mai intai trebuie sa fie titular indiscutabil. Daca vrei sa ajungi intr-un campionat mai mare din Europa, in Scotia trebuie sa fii vedeta echipei. Rangers a avut un sezon fantastic in Europa, dar jucatorii care au fost decisivi au fost mai degraba Davis, Kent, Roofe, Morelos, Tavernier. Acesti jucatori au atras atentia fotbalului mondial pentru ca au fost decisivi in competitii europene. Hagi trebuie sa cucereasca mai intai acest campionat, inainte de a pleca oriunde altundeva. Primul lui sezon a fost unul de acomodare, dar imi imaginez ca Ianis si clubul isi doresc ca el sa aiba un impact mai mare in jocul echipei, precum Steve Davis sau Ryan Kent, care sunt decisivi pentru Rangers".

In cariera sa de fotbalist, Gordon Strachan a jucat pentru Dundee, Aberdeen, Manchester United, Leeds United si Coventry City. 

Ca antrenor, acesta le-a pregatit pe Southampton, Celtic, Middlesbrough. De asemenea, acesta a fost si selectionerul Scotiei.

In prezent, Strachan e director tehnic la Dundee.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!