Nici nu a semnat inca cu un club de fotbal, ca Bolt a creat deja o controversa: "De ce sunt testat daca nu am semnat?"
Marti 16 Octombrie 2018, 15:36

Nici nu a semnat inca cu un club de fotbal, ca Bolt a creat deja o controversa: "De ce sunt testat daca nu am semnat?"

Legendarul atlet jamaican a fost testat antidoping in Australia dupa un meci amical.

Fostul sprinter Usain Bolt (32 ani), de opt ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, se pregateste sa semneze primul contract ca fotbalist profesionist cu Central Coast Mariners, club din A-League, prima liga australiana de fotbal. Insa reconversia sportiva a jamaicanului a inceput cu o controversa. Bolt a jucat doua meciuri amicale pentru clubul australian si a inscris primele sale goluri, dar bucuria i-a fost umbrita de faptul ca a fost deja supus unui test antidoping inopinat, desi inca nu si-a pus semnatura pe contractul propus de clubul de la Antipozi.
 
Intr-un filmulet postat pe Instagram, Bolt a spus ca "am intrebat-o pe doamna respectiva (n.r. - reprezentata ASADA, Autoritatea Sportiva Antidoping Australiana) <De ce sunt testat daca nu am semnat inca cu acest club?> si ea a spus ca superiorii ei i-au transmis ca sunt un atlet de elita si trebuie sa fiu testat". Daca ASADA a comunicat ca "nu putem discuta public misiunile de testare", Football Federation Australia (FFA) a invocat Regula 25 din politica sa antidoping semnata in 2015, despre care spune ca "se aplica tuturor participantilor, inclusiv sportivilor legitimati, dar si celor care joaca, se antreneaza sau sustin probe la orice club, echipa, asociatie sau liga implicata in sportul nostru".
 
Bolt (195 cm si 94 kg) este de 8 ori campion olimpic si de 11 ori campion mondial si detine recordurile de viteza in probele de 100m si 200m, fiind considerat de multi cel mai valoros sprinter din istorie. Alergatorul a spus, dupa ce a renuntat ca cariera in atletism, ca vrea sa joace fotbal la Manchester United, clubul pe care il sustine din copilarie, apoi s-a antrenat cu Borussia Dortmund si Stromsgodset (Norvegia), inainte de i se propune primul contract ca profesionist de catre clubul australian Central Coast Mariners. Pentru "marinari" a jucat in doua meciuri amicale, contra unei selectionate regionale si contra clubului de amatori Macarthur South West United, impotriva ultimilor inscriind doua goluri.
 VIDEO PROTVPLUS.RO

VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
LA MARUTA
Călătorul aventurier, imagini fabuloase din Columbia

08:43
LA MARUTA
România, te iubesc!, 10 ani de povești

05:32
Primele efecte ale valului de aer polar: ninsori și temperaturi mai mici cu 10 grade. Situația se va înrăutăți