Fotbal extern

”Fratele” lui Cristiano Ronaldo a revenit în fotbalul european și a semnat cu o echipă din Serie A!

Cei doi au jucat împreună la Manchester United și la naționala Portugaliei, cu care au câștigat Campionatul European din 2016.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Ianuarie 2022, 12:39
Data actualizarii: Sambata 15 Ianuarie 2022, 12:45

Nani (35 de ani), pe numele său adevărat Luís Carlos Almeida da Cunha, s-a transferat ieri în Serie A, la Venezia, fiind vorba despre o revenire a portughezului în fotbalul european după o perioadă de doi ani, în care a activat la Orlando City, în MLS-ul nord-american.

Prieten foarte bun cu Cristiano Ronaldo, Nani i-a fost acestuia coechipier la Manchester United și la naționala Portugaliei. 

A locuit împreună cu Ronaldo în Anglia

În Anglia, cei doi au și locuit împreună pentru o perioadă de timp, iar cu ”Selecao” au câștigat titlul european în 2016. 

În finala de pe ”Stade de France”, 1-0 cu Franța, Nani a preluat banderola de căpitan al naționalei de la Cristiano Ronaldo, schimbat în prima repriză din cauza unei accidentări.

Nani a câștigat Liga Campionilor cu Manchester United

Nani, care a evoluat de-a lungul carierei la Sporting Lisabona, Manchester United, Fenerbahce Istanbul, Valencia, Lazio Roma și Orlando City, a semnat cu Venezia un contract pe un sezon și jumătate.

Cea mai bună perioadă a avut-o cu Sir Alex Ferguson la Manchester United, unde a câștigat Liga Campionilor (2008) și patru titluri în Premier League (2008, 2009, 2011 și 2013), printre altele.

Modifică setările cookies