VIDEO "Cel mai bun 10 din istoria fotbalului turc". Gică Hagi, omagiat la 23 de ani de la ultimul meci oficial pentru 'Maradona din Carpați'

Gheorghe Hagi Galatasaray Gica Hagi Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Mai 2024, 16:50
Data actualizarii: Duminica 26 Mai 2024, 16:49

La o zi după ce a fost protagonist în meciul pe care Generația de Aur l-a jucat împotriva formației World Stars, Gică Hagi a fost omagiat și de turci. 

Devenit idol în Turcia, unde a jucat pentru Galatasaray, Gică Hagi și-a încheiat cariera de fotbalist profesionist pe data de 26 mai 2001, în partida cu Trabzonspor, câștigată cu 4-0. 

A fost meciul în care "Maradona din Carpați" a marcat de două ori și a oferit un assist, punând capăt unei ere. La 23 de ani de la acea partidă, turcii nu au uitat de "cel mai bun număr 10 din fotbalul turc", iar pe rețelele de socializare au apărut numeroase mesaje. 

"A intrat în viața noastră într-un meci cu Trabzonspor în 1996 și a avut un succes uriaș la Galatasaray. A părăsit fotbalul într-un meci cu Trabzonspor, în care a marcat 2 goluri și a oferit un assist", "Maradona din Carpați, cel mai bun număr 10 din istoria lui Galatasaray și a fotbalului turc, unul dintre primele 5 numere 10 din lume s-a retras acum 23 de ani" au scris turcii despre Gică Hagi. 

Standing ovation pentru Gică Hagi, după meciul de adio al Generației de Aur! 

După meci, lui Gică Hagi i-a fost înmânat microfonul. Fostul internațional român, actual antrenor la Farul Constanța, a avut un mesaj clar pentru suporterii aflați pe stadion, care au doborât recordul de audiență sâmbătă.

”Bună seara! Pentru totdeauna pentru voi am jucat fotbal! Voi ne-ați făcut să fim fericiți. Noi v-am făcut pe voi că am făcut performanțe. Vă iubim, vă iubim, vă iubim!

În această seară ați fost al 12-lea jucător! Bravo vouă! Hai, România”, a spus Gică Hagi.


Gică Hagi a înscris în Generația de Aur - World Stars (PRO TV & VOYO) pe www.sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!