Ce anunț! Lampard, la un pas să preia o națională calificată la Cupa Mondială

Frank Lampard Canada Cupa Mondiala Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2024, 23:44
Data actualizarii: Luni 08 Aprilie 2024, 23:44

Frank Lampard, ajuns la 45 de ani, este pregătit să revină în antrenorat și să preia o echipă națională, după ce întoarcerea la una de club a eșuat.

Fostul mijlocaș, care a făcut istorie pentru Chelsea, este dorit de o echipă națională. Lampard se pare că este deschis unei astfel de colaborări, după cum titrează mai multe publicații de presă sportivă din Anglia, dar rămâne de văzut dacă varianta Lampard va fi și cea finală pentru conducerea naționalei respective, din Canada!

Chiar dacă a fost un excelent mijlocaș, o legendă chiar a fotbalului englez, nu doar a lui Chelsea, ca antrenor Frank Lampard nu a arătat mare lucru și nu a bifat rezultate prea bune. Cu toate acestea, ar fi o lovitură de imagine pentru Canada dacă va decide să meargă pe mâna englezului.

  • Frank Lampard

Frank Lampard, aproape de naționala din Canada

Dacă va alege echipa națională, Lampard va bifa prezența la Cupa Mondială din 2026. Turneul final va avea loc și în Canada și se poate acomoda cu echipa, dar și să implementeze ideile de joc în partidele amicale pe care selecționata le va disputa în timpul preliminariilor, calificată fiind din oficiu.

În ultima sa experiență ca antrenor de până acum, chiar la Chelsea, Frank Lampard a fost instalat în funcția de interimar, după ce Graham Potter a fost demis, dar nu a reușit să redreseze echipa. A bifat opt înfrângeri, două remize și o victorie.

Frank Lampard, fără echipă după ultima experiență la Chelsea

Frank Lampard a mai antrenat-o pe Chelsea în perioada iulie 2019 - ianuarie 2021, moment în care a înregistrat 84 de partide și o medie de 1.75 puncte pe meci, conform statisticilor oferite de Transfermarkt.

Atunci, a fost demis de la Chelsea în ianuarie 2021, după un an și jumătate la echipa de pe Stamford Bridge. De asemenea, fostul internațional englez a fost dat afară și de la Everton, la începutul acestui an, când a lăsat echipa pe ultimul loc în Premier League.

La nivel de seniori, Lampard a mai pregătit și Derby County, în perioada iulie 2018 – iulie 2019, pentru 57 de meciuri (26 de victorii, 15 egaluri și 16 înfrângeri.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!