VIDEO Așa ceva nu există! Imagini nebunești dintr-un meci trucat cu "euro autogoluri" și un portar ridicol

imagini nebunesti Ghana meci trucat Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Mai 2022, 17:14
Data actualizarii: Joi 19 Mai 2022, 17:26

Imagini absolut comice dintr-un meci dovedit ca fiind aranjat, disputat în vara anului 2021, fac acum înconjurul internetului.

de Ionuț AXINESCU

Ashanti Gold, unul dintre cele mai titrate cluburi din Ghana, a fost retrogradat în a treia ligă, după ce a fost găsit vinovat de manipularea partidei de campionat cu Inter Allies. De asemenea, 25 de jucători și antrenorii echipelor au fost suspendați pe perioade cuprinse între doi și patru ani. 

Cele mai grele pedepse le-au primit conducătorii celor două formații. Președintele de la Inter Allies a fost exclus din fotbal pe viață, iar cel al lui Ashanti a primit interdicție sportivă timp de zece ani. 

Cum arată un meci aranjat: a intrat în repriza a doua și a marcat două autogoluri antologice

Pe 17 iulie 2021, Ashanti Gold a câștigat cu 7-0 în fața lui Inter Allies, într-un meci în care atitudinea oaspeților a fost una scandaloasă. Intrat în repriza a doua, fundașul Hashmin Musah și-a înscris două autogoluri antologice.

Apărătorul, care între timp s-a transferat în campionatul din Niger, a recunoscut că a marcat deliberat în proprie poartă, într-o încercare de a „strica o tentativă de aranjare a meciului”. „Am auzit, la hotelul unde eram cazați, că s-a pariat intens pe scorul de 5-1 pentru Ashanti Gold”, a explicat Musah.

Suspendat inițial pentru 24 de luni, fundașul a primit, în final, o sancțiune mai blândă, de șase luni, pe motiv că a colaborat cu Federația de Fotbal din Ghana (GFA) în timpul investigației. 

Imagini din altă lume. Portarul se dă la o parte, fundașii fug de minge

Pe lângă cele două autogoluri catalogate drept „șocante” de presa din Ghana, imaginile de la „blatul” dintre cele două echipe arată un portar care se dă efectiv la o parte și apărători care fug din calea mingii.

„Sunteți îngrijorați din cauza autogolurilor lui Hashmin Musah? Așa a fost al patrulea gol al lui Ashanti”, a comentat un fan din Ghana imaginile de mai jos.

Rezumatul complet al partidei surprinde alte două mari erori ale portarului de la Inter Allies, care își introduce de două ori mingea în proprie poartă. De altfel, toate cele șapte goluri sunt înscrise cu ajutorul vădit al echipei oaspete.

Nu este prima dată când campionatul din Ghana oferă imagini de acest tip. În 2007, patru grupări au fost retrogradate în a cincea divizie din cauza blaturilor. Atunci, Nania FC și Great Mariners se luptau pentru promovarea în prima ligă și aveau nevoie de victorii la scor în ultima etapă. Au câștigat cu 31-0, respectiv 28-0.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!