Scandal in Formula 1: Massa cere anularea clasamentului MP al statului Singapore din 2008!

Felipe Massa F 1
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Octombrie 2009, 10:57
Data actualizarii: Vineri 02 Octombrie 2009, 11:09

Pilotul brazilian Felipe Massa (Ferrari) a cerut invalidarea clasamentului Marelui Premiu din 2008 al statului Singapore, la zece zile dupa ce echipa Renault a fost sanctionata de FIA, apreciind ca acest "furt" a decis soarta clasamentului pilotilor.

"Tot ceea ce s-a intamplat face dovada unui furt, chiar daca in timpul cursei nu s-a intamplat nimic. Rezultatul ramane acelasi, insa nu este corect. Furtul a schimbat cursul campionatului, iar eu am pierdut la doar un punct titlul de campion mondial", a declarat Massa pentru postul de televiziune Globo.

In timpul cursei din 2008, pilotul brazilian al echipei Renault, Nelson Piquet Jr., a iesit deliberat de pe pista, potrivit lui la solicitarea lui Flavio Briatore si a altui oficial, Pat Symonds, pentru ca spaniolul Fernando Alonso, coechipierul sau, sa poata castiga. La finalul cursei, Massa s-a clasat pe locul 13.

Dupa alte trei curse, Massa a pierdut titlul mondial in favoarea britanicului Lewis Hamilton la diferenta de doar un punct.

In cazul in care plangerea lui Massa va fi acceptata de FIA, clasamentului MP al statului Singapore ar putea fi anulat, ceea ce ar antrena si anularea celor sase puncte castigate atunci de Hamilton, care s-a clasat pe locul trei. Massa ar recuperea astfel de facto titlul de campion mondial, avand cinci puncte avans.

"Am vazut in fotbal un arbitru care a primit bani pentru a schimba cursul unui meci si toate rezultatele meciurilor pe care le-a arbitrat el au fost anulate. In Italia, clubul Juventus Torino a fost sanctionat cu retrogradarea pentru un astfel de caz. Insa in cazul nostru, FIA nu a facut altceva decat sa-l trimita pe Briatore acasa. Nu inteleg aceasta masura si nu cred ca este corecta", a precizat Felipe Massa.

Pe data de 21 septembrie, Flavio Britatore a fost suspendat pe viata pentru implicarea in acest caz, iar directorul tehnic Symonds a primit o suspendare pe cinci ani. Cei doi au parasit echipa Renault la 16 septembrie.

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!