VAR în Formula 1, dar în Liga 1 se tot lasă așteptat! Alte câteva schimbări importante sunt anunțate

Formula 1 F 1 Formula 1 renunță la cursa din Japonia! Ce s-a întâmplat
Iosif Pintilie
Data publicarii: Vineri 18 Februarie 2022, 12:16
Data actualizarii: Vineri 18 Februarie 2022, 12:39

Organizatorii Formula 1 au anunțat că vor revoluționa competiția.

Începând din sezonul următor, FIA va implementa un sistem de videoarbitraj asemănător sistemului VAR, din fotbal. Organizatorii competiției au făcut anunțul oficial joi seară.

VAR în FORMULA 1

De asemenea, au fost anunțate mai multe modificări. Începând din acest sezon, comunicările cu directorul de curse nu vor mai fi difuzate pe TV. Niels Wittich și Eduardo Freitas vor fi directorii de cursă în acest sezon.

Schimbări majore în administrarea competițiilor de Formula 1. O nouă cameră virtuală de control a cursei va fi implementată, similar cu sistemul de video arbitraj din fotbal (VAR), care va ajuta directorul de cursă să fie sigur de respectarea regulilor.

Procedurile privind desfacerea mașinilor în timpul unui safety car vor fi reevaluate. Comunicațiile radio cu directorul de cursă în timpul cursei vor fi eliminate din transmisiile TV. Întrebările pot fi încă puse printr-un proces nou, bine definit.

Experții FIA Niels Wittich și Eduardo Freitas vor alterna în rolurile de director de cursă, împărțind responsabilitatea în timpul a 23 de curse în 2022”, au anunțat oficialii FIA.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!