F 1

DISPARE Ferrari din Formula 1? "Sistemul nu functioneaza, se duce in jos!" Ce vor sa faca italienii

Luca di Montezemolo, seful de la Ferrari, a criticat dur actualul format al Formulei 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 14 Iunie 2014, 14:07
Data actualizarii: Sambata 14 Iunie 2014, 14:11

 

Cei de la Ferrari sunt nemultumiti

Ferrari ar putea sa renunte la Formula 1 din 2020! Regulamentul din ce in ce mai strict ii face pe cei de la Ferrari sa ia in calcul trecerea la competitii de anduranta, precum cursa de la Le Mans. Prin vocea sefului Luca di Montezemolo, cei de la Ferrari si-au anuntat intentiile.

"Formatul actual din Formula 1 nu mai functioneaza, se duce in jos. FIA a uitat ca oamenii participa si asista la curse pentru emotiile de care au parte. Nimeni nu vrea sa vada masini eficiente sau ca un pilot face economie de carburant si ca este atent sa nu-si uzeze avelopele!

Oamenii vor sa vada cum monposturile incearca sa se depaseasca unul pe celalalt. Este un sport, dar deopotriva un show! Iar noi nu avem voie sa ne atingem de motoare?

Cel mai probabil, viitorul nostru este legat de cursele de anduranta. Dar nu se pune problema inainte de 2020. si, desigur, nu se pune problema ca in aceeasi perioada sa activam si in cadrul Formulei 1, nu este posibil acest lucru" a declarat Luca di Montezemolo.

In acest sezon, Ferrari se afla pe locul 4 in clasamentul constructorilor iar in cel al pilotilor Fernando Alonso este la mare distanta de liderul Nico Rosberg.

Modifică setările cookies