FOTO A doua companie românească a devenit sponsor în Formula 1, pentru o echipă importantă!

Alfa Romeo CryptoDATA Wispr f1 Formula 1 Ovidiu Toma F 1
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 04 Februarie 2023, 19:27
Data actualizarii: Sambata 04 Februarie 2023, 19:29

După Bitdefender, o altă firmă românească de securitate cibernetică se implică în F1. 

Compania românească CryptoDATA Wispr a devenit sponsor și partener tehnic al Alfa Romeo F1 Team Stake, care îi are sub contract pe piloții Zhou Guanyu (China) și Valtteri Bottas (Finlanda). 

Echipa, rezultată în urma fuziunii dintre Sauber și Alfa Romeo

Parteneriatul urmează să fie anunțat pe 7 februarie, când echipa elvețiană, care are cartierul general la Hinwill, lângă Zurich, va prezenta mașina și echipa pentru sezonul 2023 al F1. Condusă de germanul Andreas Seidl și cu motoare furnizate acum de Ferrari, echipa este una dintre cele mai longevive în cea mai importantă competiție auto din lume, cu participări încă din 1950. 
 
Actuala echipă este rezultatul fuziunii dintre Sauber Motorsport (1970) și Alfa Romeo Racing (1950), pentru cele două scuderii conducând piloți importanți, de-a lungul vremii, precum Juan Manuel Fangio, Jacques Villeneuve, Giuseppe Farina, Jean Alesi, Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen, Heinz-Harald Frentzen, Johnny Herbert, Felipe Massa, Robert Kubica sau Charles Leclerc.  

Compania românească, sponsor al Marelui Premiu al Austriei în MotoGP

CryptoDATA Wispr este condusă de Ovidiu Toma, fost campion național de automobilism și raliu și practicant de enduro, care, în 2022, a devenit principalul acționar al echipei RNF Yamaha, CryptoDATA RNF după schimbarea denumirii, și partener oficial al Campionatului Mondial de MotoGP, după ce a devenit sponsor principal al Marelui Premiu al Austriei. 
 
De asemenea, compania a lansat "Momentum", în urmă cu un an, primul concept de supercar electric dezvoltat integral în România. În 2021, CryptoDATA Tech a lansat aplicaţia Wispr, destinată comunicării criptate şi transferului securizat de fişiere, dezvoltată în România, iar compania românească a devenit un jucător important la nivel mondial pe piața soluţiilor de securitate cibernetică. 

Bitdefender, partenerul global de securitate cibernetică al Scuderiei Ferrari

 
Începând cu Marele Premiu de la Singapore, logo-ul companiei românești, care este lider global în domeniul securității cibernetice, a apărut pe căștile piloților Charles Leclerc și Carlos Sainz, dar și pe monopostul F1-75. Din 2023, sigla și numele companiei conduse de Florin Talpeș vor fi vizibile pe costumele de curse și pe uniformele echipei italiene.
 
Text - Gabriel Chirea / Foto - @alfaromeostake, Cryptodata
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!