atacul terorist de la Bruxelles Abdessalem Lassoued Nationala Belgiei nationala Suediei preliminarii euro 2024 EURO 2024

Teroristul de la Bruxelles a vrut să omoare un fotbalist suedez! Avertismentul unui internațional belgian: ”Ce e rău abia urmează”

Autorul atacului a fost neutralizat marți de forțele de poliție din Belgia.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Octombrie 2023, 12:46
Data actualizarii: Marti 17 Octombrie 2023, 13:06

Ministrul de interne belgian Annelies Verlinden a confirmat moartea atacatorului de la Bruxelles, Abdessalem Lassoued, în urma unui schimb de focuri cu poliția.

Internaţionalul belgian Thomas Meunier nu a trăit îndeaproape această noapte de chin, deoarece o accidentare la tendon l-a ţinut în afara lotului echipei naţionale, informează news.ro. 

Cu toate acestea, de la Dortmund, unde joacă din 2020, el a reacţionat la evenimentele tragice de luni seară pe contul său X.

 "Iar ce este mai rău, fără îndoială, abia urmează... Să ne rugăm pentru victime şi pentru cei care au fost influenţaţi în mod greşit de învăţăturile eronate ale unei religii. Fie ca Dumnezeu să-i ajute să găsească calea cea bună", a declarat el.

După o noapte de căutări, poliţia din Bruxelles l-a arestat marţi dimineaţă pe suspectul atacului, potrivit ultimelor informaţii. Atacatorul a murit în urma rănilor suferite.

Presa din Belgia a scris astăzi că ținta lui Abdessalem Lassoued, cel care a ucis doi suporteri ai naționalei Suediei, era de fapt un fotbalist suedez, drept ”răzbunare” pentru arderile recente ale Coranului din țara scandinavă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!